Hakket kyllingekød med låg af kartoffelmos er en populær ret hos de fleste, og hele retten steges færdig i ovn. God mad, der er nem at lave.
Hakket kyllingekød: Dette er min opskrift på en nem hverdagsret, nemlig hakket kyllingekød, der laves med et låg af en luftig kartoffelmos. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at vurdere den fra 1-5 stjerner. På forhånd tak.
Du kan meget nemt lave en rigtig lækker ret med hakket kyllingekød i ovnen, hvor kødet får en dejlig smag.
Kødet svitses godt af på en varm pande, inden den vendes med gulerødder, porrer og krydderier.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på hakket kyllingekød med kartoffelmos
Ingredienser
- 800 gram kartofler
- 40 gram smør
- 1 deciliter mælk
- 400 gram hakket kyllingekød
- olivenolie - til stegning
- 200 gram gulerødder
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 teskefulde paprika
- 2 deciliter bouillon - kraftig, 2 deciliter vand og en terning
- 1 teskefuld timian
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Koges 20 minutter i usaltet vand.
- Gulerødderne rives på den grove side af rivejernet, og porrerne skæres i tynde skiver. Hvidløgsfed hakkes fint.
- Hakket kyllingekød brunes godt af i lidt olivenolie på en stor pande.
- Tilsæt så gulerødder, porrer og hvidløg, og lad det svitse med et par minutter.
- Kom paprika ved sammen med bouillon, timian og hakkede tomater, og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber, og det er vigtigt at smage det godt til, da retten ellers kan blive lidt fesen i smagen når den er færdig. Lad det stege fem minutter.
- Smør et ildfast fad med olivenolie og fordel kødet i bunden af fadet.
- Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne sammen med smør og lidt mælk, og smag kartoffelmosen til med salt og peber.
- Fordel forsigtigt mosen over kødet, og bag det hele i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
Tips
Lad den færdige ret med hakket kyllingekød og kartoffelmos køle lidt af inden servering, for den er altså rygende varm!!
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments