Hakket kylling med spidskål og ris er en nem opskrift, som kan laves på 20 min. Det hakkede kyllingekød steges med grøntsager og en god sovs.
Hakket kylling med spidskål er en perfekt opskrift til de travle hverdage, for det er en ret, som du kan lave på omkring 20 minutter.
Hakket kylling er samtidig en måde at spare på det mere klima-problematiske oksekød, og du får altså en lækker opskrift med masser af smag.
Det hakkede kyllingekød har desuden et lavt indhold af fedt, og derfor skal du tilsætte en god sjat olie når du steger det. Smagen er også mildere end oksekød, men det kompenserer vi for med masser af krydderier i denne skønne ret.
Jeg har også tilsat 100 gram løse ris, her brugte jeg basmati ris, og risene er med til at give retten endnu mere fylde. Risene kommes rå i retten, og koges møre her.
I opskriften har jeg anvendt en lille spidskål, men har kan du jo tilsætte som du synes.
Hvis du ønsker en spidskål med endnu mere bid og friskhed, kan du vente med at tilsætte kålen til fem minutter før retten er færdig.
Ryd køleskabet
Hakket kylling med spidskål er en af de retter, hvor man kan få ryddet godt ud i køleskabet. For du kan sagtens også tilsætte andre grøntsager til retten.
I det hele taget kan du følge opskriftens mål nøje, eller blot komme det i, som du lige synes.
Mængden af væske (bouillon og madlavningsfløde) skal selvfølgelig passe nogenlunde, så risene dels har noget at suge af, men også kyllingekødsretten ikke svupper for meget til sidst.
Du kan altid komme lidt mere vand eller bouillon ved, hvis dette er nødvendigt.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på hakket kylling med spidskål
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 500 gram hakket kylling
- 3 mellemstore gulerødder
- 1 lille spidskål
- 3 teskefulde karry
- 1 teskefuld paprika
- 1 teske spidskommen
- 100 gram ris løse ris
- 6 deciliter bouillon
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forårsløg snittes i en centimeter tykke skiver, og hvidløgsfed hakkes groft. Svitses i i en god sjat olie på en stor pande.
- Tilsæt derefter hakket kylling, og lad det stege et par minutter. Hak det ud med paletkniv, så kødet deles i mindre stykker. Varmen på panden skal være så høj, at kødet steges - og ikke koges!
- Gulerødder skæres i små tern. Spidskål deles i kvarte, stokken skæres fra og kålen snittes fint.
- Lad gulerødder og spidskål svitse med et minuts tid, hvorefter karry, paprika og spidskommen tilsættes. Svits yderligere et minut.
- Kom så ris på panden sammen med bouillon og madlavningsfløde, og tilsæt også lidt engelsk sauce. Vend det rundt.
- Skru lidt ned for varmen, og lad retten simre i cirka 12 minutter, så ris og kylling er kogt, men uden at spidskålen er kogt for meget ud.
- Hak en potte persille fint og vend den i.
- Smag til med salt og peber - og eventuelt med mere karry, hvis du ønsker din hakket kylling med spidskål mere spicy.
Næringsindhold
Noter
Hakket kylling med spidskål og ris serveres straks som den er.
Du kan servere en lækker salat ved siden af - og et godt stykke græskarbrød gør sig også godt til.
Se også disse lignende opskrifter:
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)
Ulla
Det var virkelig en dejlig aftensmad vi fik i går hakke kylling med grønsagerne uhmm. den tåler gentagelse. Du har mange gode opskrifter
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Ulla - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Ulla
Brugte brune ris, de skulle være en smule sundere. kogte dem lidt inde og resten af tiden i panden med øvrige ting.
Camilla Pedersen
Kan man fryse det ned
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Ja, du kan sagtens fryse denne ret ned 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgit
Let og meget velsmagende 😁