Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Et lækkert kyllingefarsbrød, der er en lidt sundere udgave af den klassiske danske ret, forloren hare.
Her dog altså laver med hakket kylling i stedet for hakket for svine- og kalvekød, og det smager virkelig dejligt.
Opskriften på kyllingefarsbrød er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød
Ingredienser
- 450 gram hakket kylling
- 2 teskefulde salt
- 2 teskefulde løgpulver
- 1 æg
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 2 håndfulde havregryn
- 2 gulerødder
- 1-2 deciliter mælk
- Friskkværnet peber
- 2 pakker bacon - i skiver
Sådan gør du
- Hakket kylling røres med salt og løgpulver.
- Tilsæt derefter æg, hvedemel og havregryn. Du kan enten anvende finvalsede eller grovvalsede havregryn, begge dele er fint.
- Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og tilsæt dem sammen med friskkværnet peber.
- Rør det sammen, og tilsæt nu mælk indtil du har en solid fars, der er fast i konsistensen, men heller ikke for hård. Jeg har skrevet 1-2 deciliter, men mængden afhænger af mange faktorer, og derfor anvender du en passende mængde mælk. Husk at røre farsen godt ud.
- Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olie.
- Form nu dit kyllingefarsbrød i fadet, og læg skiver af bacon omkring, så det er helt pakket ind. Fold enderne ind under farsbrødet.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 230 grader i 10 minutter, hvorefter ovnen skrues ned på 200 grader og steges færdigt i yderliger cirka 40 minutter. Samlet stegetid er altså 50 minutter i ovnen.
- Ønsker du en sovs til dit kyllingefarsbrød, skal du hælde to deciliter vand og to deciliter mælk i fadet, og det gøres efter de 10 minutter hvor varmen skrues ned. Kom eventuelt mere mælk ved undervejs.
- Tag dit farsbrød med kylling op og sigt skyen over i en lille gryde. Kog op sammen med et par teskefulde ribsgele og et par spiseskefulde koncentreret kyllingefond. Kom eventuelt også lidt mere mælk i, og jævn med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag sovsen til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tilbehør til det sunde farsbrød med kylling kan være rodfrugter i ovn.
Skær forskellige rodfrugter ud i mindre og mundrette stykker, herunder eks. kartofler, rødbeder, gulerødder og pastinakker.
Vend dem i en lille bradepande med olivenolie, timian, lidt persille og salt og peber, og stil dem sammen med dit kyllingefarsbrød. Så er de færdige samtidig med farsbrødet.
Servér evt. også en råkost med spidskål til.
Se også mine opskrifter på:
Kyllingefrikadeller - opskrift til pande eller ovn
Betina Hansen
Kan man erstatte løg pulver med rå revet løg og hvilke forhold?
Hvor kan løgpulver købes?
Holger Rørby Madsen
Hej Betina
Det kan du i hvert fald. Brug et almindeligt og finthakket løg i stedet 🙂
Løgpulver kan købes i de fleste supermarkeder, hvor det står under de almindelige krydderier.
Alt det bedste
Holger
Bianca
Kan man lave dette farsbrød, uden at svøbe det i bacon? 🙂
Helle Jonasson
Sovsen til kyllingefarsbrøddet - Du skriver, at væden skal i fadet, men bliver kødet så ikke kogt og kedeligt isf stegt (ved godt du skriver, det først skal i efter 10 min)
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak for det. Nej, det synes jeg ikke. Det er samme måde man laver forloren hare på.
Selvfølgelig bliver den allernederste del lidt mere våd, men jeg synes ikke det gør noget.
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger