Opskrift på verdens bedste råkostsalat med spidskål, gulerødder og persillerødder. Nem råkostsalat, der vendes med tranebær og citronsaft.
Råkostsalat med spidskål er en virkelig lækker salat, der er klar på et par minutter.
Her har jeg blandet lidt revne persillerødder i, da de giver en virkelig fin smag til råkostsalaten.
Der er også anvendt økologiske, tørrede tranebær, men de kan udskiftes med rosiner.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på råkostsalat med spidskål
Råkostsalat med spidskål og gulerødder
Ingredienser
- 1 lille spidskål - eller en halv stor spidskål
- 2-3 gulerødder - afhængig af størrelse
- 2 persillerødder
- 70 gram tørrede - økologiske tranebær
- 2 spiseskefulde citronsaft - helst friskpresset
Sådan gør du
- Spidskål skæres i helt tynde skiver fra den spidse ende. Du skal ikke bruge stykker fra stokken, da den kan være træg. Snit også spidskålsstrimlerne den anden vej, så de ikke er for store.
- Blødgør spidskålen ved at klemme den mellem hænderne, og læg den i salatskålen.
- Gulerødder vaskes og rives på den grove side af rivejernet. Gulerødderne skal kke skrælles.
- Det skal persillerødderne til gengæld, og derefter rives de på samme måde som gulerødderne. Kom dem i salatskålen.
- Drys nu de tørrede tranebær over, og til sidst hælder du lidt citronsaft på salaten.
- Vend råkostsalaten forsigtigt rundt, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Råkostsalat med spidskål serveres straks, og den er god til rigtig mange slags kød.
Prøv den blandt andet til frikadeller og koteletter.
I stedet for persillerødder kan du i øvrigt også anvende knoldselleri.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: