Se hvordan du laver en sund og lækker salat med perlespelt med spidskål. Perlespelt er god og nærende i salat, da den mætter godt.
Her er en hurtig opskrift på en skøn sommersalat med perlespelt med spidskål og tørrede tranebær.
Smagt til med en dejlig citrondressing, og den passer perfekt som tilbehør til mad fra grillen.
Opskrift på perlespelt med spidskål
Ingredienser
- 2 deciliter perlespelt gerne økologisk
- 4 deciliter vand
- 1 bouillonterning høns eller grønsag
- 1 lille spidskål eller en halv lidt større spidskål
- 70 gram tranebær tørrede
- 2-3 forårsløg
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 2 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom vand, bouillonterning, en lille smule salt og perlespelten op i en kasserolle, og kog nu perlespelten mør ved en svag varme. Normalt tager det 15-20 minutter, men kig på pakken.
- Fjern imens de yderste blade på spidskålen, og skær den i helt tynde strimler fra spidsen og ind. Du skal bruge cirka en halv spidskål - selvfølgelig afhængig af størrelsen. Læg den strimede spidskål i en stor og flot skål.
- Snit forårsløgene helt fint, og kom dem i skålen.
- Put også de tørrede tranebær i salaten.
- I en lille skål blander du olivenolie, citronsaft og en smule salt og friskkværnet peber, og rører det ud. Hæld det ud over salaten i skålen.
- Så kommer du perlespelten op i salatskålen. Tjek at perlespelten har opsuget al væske, og hæld den i skålen.
- Bland den nu forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser, og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Perlespelt med spidskål passer perfekt til mange retter med kød, men er også god til grillede fisk.
Hvis du tilfører salaten grove tern af grillet kylling, kan den endda gå som et hovedmåltid, og så har du en nem aftensmad eller frokostret.
Se også disse salater:
Comments
No Comments