Her får du min opskrift på spidskål med bacon, der er en nem og fyldig salat, hvor der også tilsættes ærter. Brug spidskålssalaten som tilbehør til kød.
Spidskål med bacon er en af mine små yndlingssalater, og jeg bruger til mange forskellige retter.
Spidskålssalaten er god til alt fra en god gryderet til stegte stykker kød og kylling.
Med andre ord en god allroundsalat, og baconen passer perfekt ind sammen med spidskålen.
Opskriften er beregnet som salat og tilbehør til fire personer.
Ingredienser til spidskål med bacon
Ingredienser
- 1 spidskål snittet
- 150 gram bacon i tern
- 150 gram ærter friske eller frosne
- olivenolie
Sådan gør du
- Pil de yderste blade af spidskålen, og del derefter kålen i kvarte. Fjern stokken, der er for træg til en salat, og snit så spidskålen i helt tynde strimler fra spidsen og ind.
- Knug den snittede spidskål i hånden og fordel den i en salatskål eller lille fad.
- Bacontern steges sprøde på en varm pande og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Fordeles derefter over spidskålen.
- Ærter dampes et minut i letsaltet vand, hvorefter du kommer koldt vand i gryden, Lad det trække to minutter, hæld vandet fra og kom ærterne i salatskålen.
- Dryp lidt olivenolie over og vend forsigtigt din spidskål med bacon og ærter rundt.
Næringsindhold
Tips
Spidskål med bacon og ærter serveres straks, og det er lækkert tilbehør til stort set alle slags kødretter.
Eller nyd salaten som den er - gerne med et stykke brød til. Så er det en nem og hurtig ret.
Se også mine opskrifter på:
Spidskålssalat med æble og rosiner
Comments
No Comments