Her får du opskriften på kylling med spidskål , der er en nem og hurtig ret til de travle dage. Kyllingeretten laves med tomater og salvie i en skøn sovs.
Kylling med spidskål er en af mine livretter, og det er samtidig en ret, der er så utrolig nem og hurtig at lave.
Jeg elsker både kylling og spidskål, og her er retten peppet op med blandt andet frisk salvie.
Jeg har fået en lignende ret på en ferie på den græske ø Samos, og det smagte fantastisk. Og det gør denne også.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til kylling med spidskål
4 stk. kyllingebryst filet
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 håndfulde friske salvieblade
1 dåse cherrytomater på dåse
1 dåse vand
1 bouillonterning
1 lille spidskål
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst fileterne skæres ud i mindre tern, og steges i en smule olie på en varm pande. Gerne en stor og dyb sauterpande. Kødet må gerne lige få lidt stegeskorpe. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Løg og hvidløg hakkes fint og kommes ved, og der steges videre et par minutter mere ved en middel varme, så løgene ikke tager for meget farve.
- Salvieblade hakkes groft og kommes ved. Jeg har her anvendt en lille håndfuld salvie, men brug som du synes. Jeg er meget glad for salvie, men måske vil du anvende lidt mindre mængde.
- Kom så en dåse cherrytomater på dåse ved, og har du ikke sådan en, kan en almindelig dåse hakkede tomater sagtens bruges.
- Fyld dåsen med vand og kom også det ved.
- Smuldr en bouillonterning i, skru lidt ned for varmen, og lad nu din kylling med spidskål simre i cirka 15 minutter.
- Spidskålen deles i kvarte og roden skæres fra. Skær kålen i tykke skiver, og del dem eventuelt en gang den anden vej, så kålstykkerne ikke er alt for lange.
- Kom spidskålen i panden og lad den koge med i yderligere fem minutter, så den bliver lidt mør, men dog stadig har en smule bid. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand undervejs.
- Smag kyllingeretten til med salt og peber.
Servering
Kylling med spidskål og salvie serveres straks - og gerne sammen med et stykke no knead grydebrød.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments