Se her hvordan du laver en sund og lækker ret med lynstegt kylling med spidskål, gulerødder, hvidløg, forårsløg og en lækker soyadressing.
Lynstegt kylling er hurtig hverdagsmad, der både smager super godt - og som samtidig er sund kost.
Kyllingbryst skæres i tynde strimler, og svitses ved høj varme. Det samme med grøntsagerne.
Opskriften er til 4 personer.
Opskrift på lynstegt kylling
Lynstegt kylling med spidskål og soya
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 3 stykker kyllingebryst
- 1 teskefulde paprika
- 1 lille spidskål
- 2 bundter forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- salt og friskkværnet peber
Soyadressing laves af
- 4 spiseskefulde soja
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 2 spiseskefuld akaciehonning
Sådan gør du
- Gør alle grøntsagerne klar, hvilket vil sige, at spidskål snittes i helt tynde strimler, forårsløg i tynde skiver, hvidløgsfed hakkes fint, rød peberfrugt snittes i tynde strimler og gulerødder snittes ligeledes i helt tynde stænger.
- Kyllingebryst skæres ud i små strimler, eventuelt kan du med fordel først banke kyllingekødet lidt fladt med en kagerulle først.
- Varm lidt olie i en wok, stegegryde eller pande, og lad det blive rigtig varmt. Svits så kyllingekødet i 3-4 minutter sammen med lidt paprika, så kødet er gennemstegt, og hæld det i et fad, som du serverer retten i.
- Kom lidt mere olie på, og lynsteg nu spidskål i et minut ved meget høj varme, og kom det ved kødet i fadet.
- Derefter svitses forårsløg og hvidløg - kommes i fadet.
- Til sidst er det rød peberfrugt og gulerødder, som svitses grundigt i et par minutter. Husk, at grøntsagerne gerne må have en smule bid.
- Rør dressingen sammen, og kom det på panden sammen med peberfrugt og gulerødder i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.
- Bland nu hele retten sammen i fadet og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Tips
Lynstegt spidskål serveres straks som den er. Eventuelt med lidt brød til.
Se også mine opskrifter på:
Hej Kirsten
Tak for det - og jeg har nu opdateret opskriften, så den virker mere forståelig 🙂
Dressingen kommes ved de stegte peberfrugter og gulerødder, og svitses ca. 15 sekunder, inden det kommes i fadet til de øvrige ting.
Håber det giver mening.
De bedste hilsner
Holger
Hvad mener du med dette
7.Rør dressingen sammen, og kom det ved i 15 sekunder, inden det også hældes i fadet.
mvh
Kirsten
Hej Jytte
Tak for det, og det lyder som en rigtig god idé. Det vil jeg da også prøve 🙂
De bedste hilsner
Holger
Super dejlig og hurtig nem ret, men jeg synes der mangler nævnt krydderier såsom ingefær, sød chili, lime. Det kommer jeg i 2. dagen og husker det til næste gang 🙂
Hej Line
Tak for det - det er jeg glad for at høre 🙂
Det har jeg ikke prøvet (har altid spist op) - men det tror jeg da sagtens du kan.
De bedste hilsner
Holger
Kan den lynstegte kylling varmes igen dagen efter? 🙂 Det er SÅ lækkert!