Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Spidskålgryde er en nem og lækker gryderet, som du laver med hakket oksekød, spidskål, gulerødder og andre skønne ingredienser.
Det er en ganske simpel ret, men den smager himmelsk godt, og så efterlader den ikke meget opvask. Hvilket også er rart.
Selv som uøvet kan du sagtens lave spidskålsgryden på under en time, og har du rester i overskud, kan de fryses ned til senere brug.
Smagen er mild og lækker, og det er derfor også en børnevenlig ret, som jeg er sikker på, at både børn og voksne bliver vilde med.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på spidskålsgryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Spidskålsgryde
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød
- 1 teske spidskommen
- 3 teskefulde paprika
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 250 gram gulerødder - i små tern
- 250 gram spidskål - snittet
- 4 deciliter bouillon - gerne okse eller kalve
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hakket oksekød brunes godt af i en stegegryde. Giv gerne kødet en god stegeskorpe - og dermed din spidskålsgryde mere smag.
- Kom spidskommen og paprika ved, og lad det svitse hurtigt med.
- Derefter tilsættes hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern. Vendes rundt.
- Kom så gulerødder ved sammen med spidskål, bouillon og engelsk sauce. Vend det godt rundt. Nu ser det ud som der er for lidt væde i retten, men sådan skal det være. Der trækker nemlig en del væske ud af grøntsagerne under tilberedningen.
- Lad din spidskålsgryde simre ca. 15 minutter under låg.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og så er din gryderet med spidskål klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige spidskålsgryde serveres straks, og den kan serveres med kogte ris eller stegte kartofler.
Rester kan som sagt fryses ned, og så har du nem aftensmad en anden dag.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Peer Kristensen
Den er også meget lækker med bacon og kyllingebryst - begge dele i tern.
Elinor christensen
Hejsa
Det lyder rigtig lækkert
Jeg spiser ikke hakket oksekød kan man bruge foreksempel kyllingekød i tern
Og måske hvidkål
Mvh
Elinor
Holger Rørby Madsen
Hej Elinor
Tak for det - og ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Willy Bak
Den er super, alle om bordet blev mætte og roste maden, også børnene, Tak
Bendte Sørensen
Er i tvivl hvad man serverer til spidskåls gryden. Men den var lækker
Bent Byskov
Perform og velsmagende ret… 😄 tilsatte lidt chilli 👍
Vi lavender stegte karofler til - kan varmt anbefales
Winni Sø Holm Mikkelsen
Lækker hverdags ret
Hele familien elsker spidskålsgryden!
Claus Adolfsen
Hej til spidskålgryde skal der spidskommen i
skal de være hele eller 1 gang i morter.
Claus
Holger Rørby Madsen
Hej Claus
Det er stødt spidskommen 🙂
Alt det bedste
Holger
Winston
Engelsk sovs? Er det Worchester Sauce eller HP sovs?
Holger Rørby Madsen
Hej Winston
Det er denne: https://madensverden.dk/engelsk-sauce/
God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger
Alexander
Kan man bruge hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg? og hvor meget skal der til?
Holger Rørby Madsen
Hej Alexander
Det kan du sagtens. 1 teske hvidløgspulver svarer til fire fed hvidløg 🙂
Alt det bedste
Holger
Jonna Olsen
Hvis jeg gemmer din opskrift, hvor kan jeg så finde den igen?
Ole Wagner
Spidskålsgryde. Mums så dejlig en gryderet. Smagte fortræffeligt. ❤️
Steen Sloth
Kan spidskål erstattes med hvidkål, og hvad vil det betyde for smag etc? Skal der fx kompenseres ved at føje andre krydderier til retten?
Bodil Sørensen
Jeg har i dag lavet spidskålsgryde med Engelsk sovs i, den var enormt stærkt, jeg har godt nok kogt den lidt længere men ellers fulgt opskriften nøje, kan der være en fejl
Jolanda
Jeg synes ikke retten er stærk, men måske har du brugt den stærke paprika, "rosenpaprika". Se efter den mildere "edelsüss" næste gang. Så smager retter godt.
Venlig hilsen Jolanda