Her er min opskrift på spidskålsgryde. En nem og hurtig gryderet med spidskål, hakket oksekød og gulerødder. Lækker hverdagsret alle kan lide.
Spidskålgryde er en nem og lækker gryderet, som du laver med hakket oksekød, spidskål, gulerødder og andre skønne ingredienser.
Det er en ganske simpel ret, men den smager himmelsk godt, og så efterlader den ikke meget opvask. Hvilket også er rart.
Selv som uøvet kan du sagtens lave spidskålsgryden på under en time, og har du rester i overskud, kan de fryses ned til senere brug.
Smagen er mild og lækker, og det er derfor også en børnevenlig ret, som jeg er sikker på, at både børn og voksne bliver vilde med.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på spidskålsgryde
Ingredienser
- 400 gram hakket oksekød
- 1 teske spidskommen
- 3 teskefulde paprika
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 250 gram gulerødder - i små tern
- 250 gram spidskål - snittet
- 4 deciliter bouillon - gerne okse eller kalve
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hakket oksekød brunes godt af i en stegegryde. Giv gerne kødet en god stegeskorpe - og dermed din spidskålsgryde mere smag.
- Kom spidskommen og paprika ved, og lad det svitse hurtigt med.
- Derefter tilsættes hakket løg, hvidløg og peberfrugt i tern. Vendes rundt.
- Kom så gulerødder ved sammen med spidskål, bouillon og engelsk sauce. Vend det godt rundt. Nu ser det ud som der er for lidt væde i retten, men sådan skal det være. Der trækker nemlig en del væske ud af grøntsagerne under tilberedningen.
- Lad din spidskålsgryde simre ca. 15 minutter under låg.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og så er din gryderet med spidskål klar til servering.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige spidskålsgryde serveres straks, og den kan serveres med kogte ris eller stegte kartofler.
Rester kan som sagt fryses ned, og så har du nem aftensmad en anden dag.
Vild med spidskål? Så prøv også disse opskrifter:
Hakket oksekød og spidskål i ovn

Alexander
Kan man bruge hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg? og hvor meget skal der til?
Holger Rørby Madsen
Hej Alexander
Det kan du sagtens. 1 teske hvidløgspulver svarer til fire fed hvidløg 🙂
Alt det bedste
Holger
Jonna Olsen
Hvis jeg gemmer din opskrift, hvor kan jeg så finde den igen?
Ole Wagner
Spidskålsgryde. Mums så dejlig en gryderet. Smagte fortræffeligt. ❤️
Steen Sloth
Kan spidskål erstattes med hvidkål, og hvad vil det betyde for smag etc? Skal der fx kompenseres ved at føje andre krydderier til retten?
Bodil Sørensen
Jeg har i dag lavet spidskålsgryde med Engelsk sovs i, den var enormt stærkt, jeg har godt nok kogt den lidt længere men ellers fulgt opskriften nøje, kan der være en fejl
Jolanda
Jeg synes ikke retten er stærk, men måske har du brugt den stærke paprika, "rosenpaprika". Se efter den mildere "edelsüss" næste gang. Så smager retter godt.
Venlig hilsen Jolanda