Få min opskrift på risret med svinekød, spidskål og gulerødder. En nem ret med asiatisk præg, som du kan lave i en stor pande eller wok.
Risret med svinekød er en fantastisk lækker ret til aftensmad, som her også er lavet med blandt andet spidskål og gulerødder.
Retten er nem at lave, og du kan enten tilberede den i en stor stegepande eller en wok. Risene kan være løse ris, eller du kan koge en pose med ris. Det er op til dig.
Se også: Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød
Mængden af de enkele ingredienser kan varieres efter smag og behag, og du skal huske at smage risretten til, så den bliver præcis som du ønsker det.
Retten laves med hakket svinekød, og på trods af det asiatiske præg og de smagfulde krydderier, så er retten ikke stærk. Du kan sagtens også servere den for børn.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på risret med svinekød
Ingredienser
- 125 gram ris - koges som anvist på pakken
- 400 gram hakket svinekød
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 3 teskefulde karry
- 4 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 1 teske spidskommen - stødt
- 150 gram spidskål - snittet fint
- 150 gram gulerødder - i små tern
- 150 gram ærter - fra frost
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver, gem lidt toppe til pynt
- 4 deciliter svinebouillon - af 4 dl kogende vand og 1 terning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til risret med svinekød starter du med, at koge ris som anvist på pakken. Gør også alle grøntsagerne klar.
- I en stor pande eller wok brunes hakket svinekød ved en høj varme, men gør det uden fedtstof. Kom så løg og hvidløg ved, og lad det svitse med et minuts tid mere.
- Tilsæt karry sammen med soja, sød chilisauce og spidskommen, og lad det svitse kort med, så karryen brændes af.
- Derefter tilsættes spidskål sammen med gulerødder, ærter og forårsløg. Hæld også 4 deciliter svinebouillon ved, og skru så lidt ned for varmen.
- Lad det simre i va. 5 minutter, hvorefter de kogte ris vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Den færdige risret med svinekød og spidskål serveres straks, og du kan jo lige pynte retten med lidt snittet forårsløgstoppe.
Yderligere tilbehør til risretten er ikke nødvendigt. Velbekomme.
Se også: Kylling i karry på 25 minutter med ris (nem opskrift + video)

Jane Vestrup
Hejsa
Jeg har i dag lavet denne ret, blot udskiftet grisefarsen med oksefars, dels fordi jeg ikke havde grisefars og dels fordi jeg ikke er så vild med ren grisefars.
Jeg havde heller ikke sød chilisovs, forårsløg eller spidskommen, så jeg brugte chilipulver, lidt sukker, porre og salt og peber.
Ja, jeg ved ikke, men vi syntes det smagte fortrinligt sådan.
Venlig hilsen
Jane Vestrup