Orientalsk risret er blevet en populær opskrift og ret til aftensmad, ikke mindst takket være Knorr. Men du kan nemt lave risretten selv, her med oksekød.
Orientalsk risret er en sikker vinder til aftensmad, hvor både børn og voksne elsker denne klassiker, som Knorr har gjort populær.
Her er det dog min hjemmelavede version, som er meget børnevenlig, og faktisk en opskrift, som man sagtens kan sætte børn til at lave.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Det er nemlig en både hurtig og nem opskrift på risretten, som blandt andet laves med hakket oksekød, ris og masser af grøntsager. Altsammen i samme pande eller gryde.
Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer. Og der er sikkert noget risret i overskud, og det bruger du som frokost dagen efter.
Opskrift på orientalsk risret
Orientalsk risret a la Knorr
Ingredienser
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 4 teskefulde karry
- 1 teske spidskommen - en lille teske
- 400 gram hakket oksekød - med 10% fedt
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 140 gram majs - lille dåse
- 175 gram ærter - frosne
- 250 gram ris - gerne basmati ris
- 7 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og svitses af ved middel varme i en stor og dyb stegepande med en god sjat olivenolie. Orientalsk risret kan selvfølgelig også laves i en almindelig gryde.
- Tilsæt karry og spidskommen, og derefter hakket oksekød, som smuldres i. Lad det brune nogle minutter, og hak det gradvist ud i mindre stykker.
- Imens gør du grøntsagerne klar. Gulerødder og peberfrugter skæres i små tern.
- Når det hakkede oksekød er brunet af, kommer du gulerødder, peberfrugt, majs og ærter ved, og tilsætter også ris, vand og en bouillonterning.
- Rør godt rundt og når risretten koger, skruer du ned for varmen til en svag varme, hvorefter retten blot skal stå og simre indtil risene er kogt, Det tager typisk 15-20 minutter.
- Vend risretten rundt et par gange undervejs, og tjek at væden ikke er kogt helt ud. Tilsæt om nødvendigt en smule mere kogende vand, men mængden her plejer at passe meget godt. Der kan dog være forskel på hvor meget væde risene trækker.
- Smag retten til med salt og friskkværnet peber. Mængden af karry plejer også at være passende, men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Orientalsk risret serveres som den er, eventuelt med et stykke hjemmebagt grydebrød til. Eller hjemmebagt naanbrød.
Rebecca nielsen
Wow det var lækker jwg er 13 år
og lavede mad til min familie i går aftes
Mette
Må sådan en ret genopvarmes? Tænker på risene 🙈
niels wille
er det ikke en slags nasi goreng
Jolanda
Nej Niels.
Nasi goreng er kolde, stegte ris. Dem kan man så blande med kød, grøntsager og krydderier. Ingen væske, men gerne lidt ketjap
Lena
Hvis den ønskes lidt mere orientalsk kan man erstatte noget af vandet meden dåse kokosmælk, smager så lækkert❤️❤️
Karen
5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Utrolig lækkert - TAK
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Karen - det lyder godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Liselotte
I stedet for en bouillon terning kan du bruge indonesiske krydderier som laos, djinten, ketumbar og ingefær. Smag til med kecap manis.
Nu bor jeg i Holland, så det er lettere at få de sager, men det smager nu bedst.
Jolanda
Jeg kommer fra Holland, men bor i Danmark. Jeg giver dig ret i, at de krydderier smager godt i denne ret. Men karry skal så udelades. Det er enten eller. Og pas endelig på med ikke at bruge for megen djinten ( er spidskommen)
venlig hilsen
Hanne Nielsen
En rest risret kan også anvendes som fyld i en madtærte - det smager virkelig godt!
Mie
Hej
Det lyder lækkert og nemt - Jeg vil gerne lave retten til min familie i aften - hvilken slags boullionterning redet man skal bruge?
Mvh Mie
Holger Rørby Madsen
Hej Mie
Det lyder godt - jeg plejer at bruge en alm. grøntsagsbouillon eller hønsebouillon 🙂
Alt det bedste
Holger
Pebbel16
Jeg serverede denne orientalske risret i går for mine (voksne) børn - med stor succes. Den er let at lave og smager skønt. Kan virkelig anbefales og behøver virkelig ikke stå under kategorien "børn" :).