Orientalsk risret er blevet en populær opskrift og ret til aftensmad, ikke mindst takket være Knorr. Men du kan nemt lave risretten selv, her med oksekød.
Orientalsk risret er en sikker vinder til aftensmad, hvor både børn og voksne elsker denne klassiker, som Knorr har gjort populær.
Her er det dog min hjemmelavede version, som er meget børnevenlig, og faktisk en opskrift, som man sagtens kan sætte børn til at lave.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Det er nemlig en både hurtig og nem opskrift på risretten, som blandt andet laves med hakket oksekød, ris og masser af grøntsager. Altsammen i samme pande eller gryde.
Opskriften er beregnet som hovedmåltid til fire personer. Og der er sikkert noget risret i overskud, og det bruger du som frokost dagen efter.
Opskrift på orientalsk risret
Ingredienser
- 1 stort rødløg
- 3 fed hvidløg
- 4 teskefulde karry
- 1 teske spidskommen en lille teske
- 400 gram hakket oksekød med 10% fedt
- 2 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 140 gram majs lille dåse
- 175 gram ærter frosne
- 250 gram ris gerne basmati ris
- 7 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rødløg og hvidløg hakkes fint og svitses af ved middel varme i en stor og dyb stegepande med en god sjat olivenolie. Orientalsk risret kan selvfølgelig også laves i en almindelig gryde.
- Tilsæt karry og spidskommen, og derefter hakket oksekød, som smuldres i. Lad det brune nogle minutter, og hak det gradvist ud i mindre stykker.
- Imens gør du grøntsagerne klar. Gulerødder og peberfrugter skæres i små tern.
- Når det hakkede oksekød er brunet af, kommer du gulerødder, peberfrugt, majs og ærter ved, og tilsætter også ris, vand og en bouillonterning.
- Rør godt rundt og når risretten koger, skruer du ned for varmen til en svag varme, hvorefter retten blot skal stå og simre indtil risene er kogt, Det tager typisk 15-20 minutter.
- Vend risretten rundt et par gange undervejs, og tjek at væden ikke er kogt helt ud. Tilsæt om nødvendigt en smule mere kogende vand, men mængden her plejer at passe meget godt. Der kan dog være forskel på hvor meget væde risene trækker.
- Smag retten til med salt og friskkværnet peber. Mængden af karry plejer også at være passende, men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere.
Næringsindhold
Tips
Orientalsk risret serveres som den er, eventuelt med et stykke hjemmebagt grydebrød til. Eller hjemmebagt naanbrød.
Se også: Boller i karry - nem opskrift med ris
Karen
5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Utrolig lækkert - TAK
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Karen - det lyder godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Lena
Hvis den ønskes lidt mere orientalsk kan man erstatte noget af vandet meden dåse kokosmælk, smager så lækkert❤️❤️
niels wille
er det ikke en slags nasi goreng
Jolanda
Nej Niels.
Nasi goreng er kolde, stegte ris. Dem kan man så blande med kød, grøntsager og krydderier. Ingen væske, men gerne lidt ketjap
Mette
Må sådan en ret genopvarmes? Tænker på risene 🙈