Her er min opskrift på flæskegryde med spidskål, som du laver mundrette stykker flæsk. Nem og lækker gryderet til aftensmad.
Flæskegryde med spidskål er en skøn gryderet, hvor stykker af flæsk koges møre som smør i gryden.
Husk at fjerne sværen inden du skærer flæskeskiverne i mere mundrette stykker, og derefter er gryderetten rimelig nem at lave.
Da retten indeholder både kartofler og gulerødder, skal der ikke serveres andre ting til. Bortset måske fra lidt brød.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.
Opskrift på flæskegryde
Ingredienser
- 600 gram flæsk i mindre stykker, uden svær
- 4 spiseskefulde soja
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld spidskommen stødt
- 1 rødløg i tynde både
- 0,5 spidskål snittet fint
- 3 deciliter bouillon
- 200 gram kartofler i små tern
- 200 gram gulerødder i små tern
- 1 citron lidt saft fra en halv citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille finthakket
Sådan gør du
- Skær sværen af flæskeskiverne, og del derefter hvert stykke flæsk i mindre stykker. Du kan også skære mundrette tern af en ribbensteg.
- Brug flæsket i en god stegegryde, så kødet får lidt stegeskorpe. Kom soja ved sammen med paprika og spidskommen. Vend rundt.
- Et rødløg skåret i tynde både kommes ved, og svitses kort med.
- Tilsæt så en halv spidskål til din flæskegryde. Spidskålen snittes nogenlunde fint.
- Kom bouillon ved. Tre deciliter plejer at passe fint, og ellers kommer du bare lidt mere i gryden. Men vær opmærksom på, at kålen smider en del væske også.
- Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 45 minutter.
- Kom så kartofler og gulerødder i gryden, og rør rundt. Rodfrugterne skal være skåret i små tern. Lad din flæskegryde simre i yderligere 30 minutter under låg.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Og vend hakket persille i.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Flæskegryde med spidskål serveres straks. Retten kan nydes som den er.
Et stykke flute eller ciabattabrød er dog fortrinlig til gryderetten.
Se flere lækre gryderetter:
Comments
No Comments