Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Amagergryde er en klassisk gryderet, som du laver med blandt andet svinebryst og forskellige grøntsager.
Retten er faktisk ganske simpel at lave, og alligevel får du en middagsret med masser af smag.
Jeg plejer at skære et stykke ribbensteg ud i tern, men altså uden svær og brusk.
Grøntsagerne behøver du ikke veje nøjagtigt af, men brug hvad du har. Blomkål kan i øvrigt erstattes med ærter, hvor du mere er til det.
Min erfaring er i øvrigt, at Amagergryde også er en skøn ret til børn, da smagen er god, men også mild.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem Amagergryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Amagergryde
Ingredienser
- 500 gram svinebryst - uden ben og svær, i tern
- smør - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 200 gram kartofler - i mindre stykker
- 200 gram gulerødder - i mindre stykker
- 5 deciliter bouillon - evt. hønsebouillon
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 200 gram blomkål - i små buketter/stykker
- 2 teskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt dild - eller persille
Sådan gør du
- Find en god stegegryde frem og varm den op. Kom en spiseskefuld smør i den.
- Når smørret er bruset af, kommes 500 gram svinebryst i tern i og kødet brunes godt af. Kom derefter 1 stort løg (hakket) ved og steg et lille minut mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt så 200 gram kartofler og 200 gram gulerødder, og svits et minut mere. Hæld 5 deciliter bouillon ved sammen med 2 spiseskefulde engelsk sauce, og lad det koge op.
- Skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad din Amagergryde simre i ca. 40 minutter.
- Kom så 200 gram blomkål ned i gryden, og lad det simre yderligere fem minutter under låg.
- Jævn med 2 teskefulde majsstivelse (Maizena), der udrøres i lidt koldt vand.
- Smag Amagergryden til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft. Til sidst anvendes 1 bundt dild (snittet) til pynt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Amagergryde serveres straks, men da den er varm, kan du med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering.
Nyd gerne den klassiske gryderet med et godt stykke grydebrød til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Anne
Du har så mange gode opskrifter, men har du også nogle gode opskrifter til en, der hverken tåler kål eller løg? Lidt hvidløg eller purløg og løgpulver tåles.