• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

billede med Amagergryde
4.5 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
196
SHARES
FacebookMessenger196PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. februar 2025 - Udgivet: 19. september 2023

Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.

Amagergryde er en klassisk gryderet, som du laver med blandt andet svinebryst og forskellige grøntsager.

Retten er faktisk ganske simpel at lave, og alligevel får du en middagsret og aftensmad med masser af smag.

Jeg plejer at skære et stykke ribbensteg ud i tern, men altså uden svær og brusk.

Grøntsagerne behøver du ikke veje nøjagtigt af, men brug hvad du har. Blomkål kan i øvrigt erstattes med ærter, hvor du mere er til det.

Min erfaring er i øvrigt, at Amagergryde også er en skøn ret til børn, da smagen er god, men også mild. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Husmandskost
  • Italiensk kødgryde
  • Indianergryde
  • Flæskegryde
  • Hofgryde

Opskrift på bedste Amagergryde

billede med Amagergryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.53 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 782
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g svinebryst - uden ben og svær, i tern
  • smør - til stegning
  • 1 stort løg - finthakket
  • 200 g kartofler - i mindre stykker
  • 200 g gulerødder - i mindre stykker
  • 5 dl bouillon - evt. hønsebouillon
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 200 g blomkål - i små buketter/stykker
  • 2 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt dild - eller persille

Fremgangsmåde
 

  1. Find en god stegegryde frem og varm den op. Kom en spiseskefuld smør i den.
  2. Når smørret er brust af, kommes svinebryst i tern i og kødet brunes godt af. Kom derefter løg (hakket) ved og steg et lille minut mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt så kartofler og gulerødder, og svits et minut mere. Hæld bouillon ved sammen med engelsk sauce, og lad det koge op.
  4. Skru lidt ned for varmen, læg låg på og lad din Amagergryde simre i ca. 40 minutter.
  5. Kom så blomkål ned i gryden, og lad det simre yderligere fem minutter under låg.
  6. Jævn med majsstivelse (Maizena), der udrøres i lidt koldt vand.
  7. Smag Amagergryden til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft. Til sidst anvendes dild (snittet) til pynt.

Næringsindhold

Kalorier: 782kcalKulhydrater: 25gProtein: 15gFedt: 70gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 32gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 1310mgKalium: 922mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 8487IUVitamin C: 56mgCalcium: 74mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige Amagergryde serveres straks, men da den er varm, kan du med fordel lige lade den stå 5-10 minutter inden servering.

Nyd gerne den klassiske gryderet med et godt stykke grydebrød til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    marts 24, 2023 at 10:36 pm

    Du har så mange gode opskrifter, men har du også nogle gode opskrifter til en, der hverken tåler kål eller løg? Lidt hvidløg eller purløg og løgpulver tåles.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required