Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
Hofgryde er en populær gryderet, som du laver med svinekød, champignon og grønne bønner.
Det er ret fra mormors gamle køkken, og den er super nem at lave. Her har jeg opdateret den en smule med lidt bouillon og engelsk sauce, der giver den lidt mere smag.
Jeg plejer at bruge ribbensteg eller stegeflæsk, som skæres ud i mindre tern, men andre udskæringer kan også anvendes.
Se også mine opskrifter på
Opskrift på nem hofgryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Hofgryde
Ingredienser
- 500 gram svinekød - i tern, her anvendt ribbensteg
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- 250 gram champignon - rengjorte, i skiver
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 3 decilieter vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 teske timian - tørret
- 1 teskefuld paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 250 gram grønne bønner - evt. halveret
- 1 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
- 4 deciliter ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Skær ribbenstegen i skiver, og fjern svær og evt. stykker af brusk. Skær derefter ud i passende tern/stykker. Du kan også bruge købte skiver af stegeflæsk, der skæres ud i passende stykker. Eller andre stykker svinekød i tern.
- Brun kødet grundigt i en meget varm pande med en spiseskefuld smør, og kødet skal have noget stegeskorpe.
- Kom kødet over i en gryde.
- Steg så de skivede champignon på den varme pande, og kom dem op til kødet i gryden. Du kan anvende brune eller hvide champignon. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over.
- Tilsæt 3 deciliter vand sammen med en bouillonterning, lidt engelsk sauce, timian og paprika. Kværn også lidt peber i. Rør rundt.
- Læg låg på og lad din hofgryde simre i ca. 45 minutter.
- Bruger du frosne bønner, kan de tages op i god tid, og evt. halveres. Det er dog ikke nødvendigt.
- Kog ris som anvist på pakken, så de er klar samtidig med gryderetten.
- Efter de 45 minutter tilsættes hakkede tomater sammen med de grønne bønner og fløde, og hofgryden koges igennem i et par minutter. Smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den lækre hofgryde serveres straks sammen med de kogte ris. Du kan også servere en lækker kartoffelmos til. Find opskriften i søgefeltet øverst oppe.
Mette
Hvornår skal fløden i???
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Ups - den var smuttet. Fløden kommes i til sidst sammen med bla. de grønne bønner.
God fornøjelse - og tak for hjælpen 🙂
Alt det bedste
Holger
Keld
Bliver du aldrig træt af paprika, tomat og fløde???
Holger Rørby Madsen
Hej Keld
Nej.
Alt det bedste
Holger