Se her hvordan du laver ribbensteg i ovn, så stegen bliver virkelig mør. Du kan også stege den i gasgrill eller kuglegrill.
Ribbensteg udskæres af svinebryst, og er et relativt fedtholdigt stykke kød.
Men fedtindholdet gør netop, at du kan stege stegen meget mør, og samtidig få helt sprøde svær.
Ja, det er faktisk næsten umuligt, at stege ribbenstegen tør.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på ribbensteg
Ribbensteg i ovn eller grill - grundopskrift med stegetid
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1,2 kilo ribbensteg
- 1 spiseskefuld salt gerne groft
- 1 teskefuld hvidløgssalt kan undværes
- 4-5 laurbærblade stikkes ned mellem sværene
Sådan gør du
- Find en god ribbensteg hos din slagter. Tjek at sværene er skæret helt igennem - men pas på ikke at skære ned i kødet. Massér groft salt grundigt ned mellem sværene - så får du en mere sprød svær! Drys også gerne lidt hvidløgssalt over sværen.
- Læg ribbenstegen i et ildfast fast, og kom en smule vand i bunden af fadet. Lidt mere hvis du skal bruge noget til sovs efterfølgende.
- Stik nogle laurbærblade ned mellem nogle af sværene.
- Sæt ribbenstegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen til 200 grader varmluft. Nu skal den stå der og hygge sig i halvanden time (90 minutter).
- Hvis ikke dine svær er blevet helt sprøde til sidst kan du give dem lidt grill. men hold øje med stegen - dine svær kan meget hurtigt blive sorte!!
- Lad gerne stegen hvile i 30 minutter inden udskæring - så når den at samle sig.
Noter om opskriften
Du kan lave ribbenstegen som pålæg til frokosten, og den er en af de billigste udskæringer.
Hvis du vil spise stegen til aftensmad kan du med fordel hælde lidt vand eller svinebouillon i bunden af fadet - det giver en god bund til sovs.
Skær stegen ud med en skarp kniv - den er nemlig MEGET mør!
Stegetid
Stegetid for ribbenstegen i ovn er cirka 1,5 time ved 200 grader varmluft.
Den præcise stegetid afhænger dig blandt andet af hvor tyk flæskestegen er.
Kernetemperatur i ribbensteg
Kernetemperaturen i en ribbensteg skal være på cirka 70 grader.
I grillen
Du kan også lave ribbenstegen i enten gasgrill eller kuglegrill. Her er stegetiden den samme, men husk at holde temperaturen på ikke over 200 grader.
I begge tilfælde skal du stege den ved indirekte varme.
Sovs til ribbensteg
Skyen fra ribbensteg er nem at lave om til en god sovs. Hæld den op i en kasserolle, tilsæt lidt fløde og ribsgele, og smag til med salt og peber.
Jævn den med Maizena - og giv eventuelt sovsen lidt madkulør.
Se også disse opskrifter:
Tusind tak for svar ????????
Hej Mette
Ja, så skal den have cirka dobbelt så lang tid.
Skulle sværen bliver for mørk, kan du dække dem med et stykke sølvpapir.
Men det burde ikke være noget problem.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Hej, hvis jeg har en steg på 3 kg, skal jeg så forlænge stegetiden til det dobbelte?
Hej Kirsa
Jo da, det kan du sagtens. Skru temperaturen op på 210 grader, og så skal den have samme stegetid - altså cirka halvanden time. Og den bliver super fin. Varmluft er ikke nødvendigt for at lave en god steg.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Kan den ikke laves i almindelig ovn? Altså over/undervarme. Vores ovn er ikke fancy nok til at have varmluft.... :/ og hvilken temperatur skal den så stå på?