Gammeldags rødkål: Her er den bedste opskrift. Rødkål som du gerne vil have den til flæskesteg, andesteg og i mange andre sammenhænge.
Det er meget nemt at lave en hjemmelavet gammeldags rødkål,. og den er altså bedre end den færdigkøbte.
Rødkålen passer glimrende til blandt andet andesteg og flæskesteg.
Opskrift på gammeldags rødkål
Ingredienser
- 40 gram smør
- 400 gram rødkål
- 4 spiseskefulde æbleeddike
- 1 teskefuld salt
- 1 nip stødte nelliker
- 1 deciliter vand
- 1 spiseskefuld rørsukker
- 3 spiseskefulde ribsgele
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade på rødkålen, og snit den derefter i helt tynde skiver. De tynde skiver kål skærer du igen i mindre stykker på den anden led.
- Smelt smørret i gryde, og sauter nu kålen ved en jævn varme, indtil den falder sammen.
- Tilsæt så æbleeddike og salt, og lad det sautere videre ved en middel varme.
- Kom så en anelse stødte nelliker ved sammen med vand, rørsukker og ribsgele, og rør det rundt.
- Skru ned for varmen, og lad nu den gammeldags rødkål stå og småsimre i en times tid. Rør lidt rundt nogle gange undervejs.
- Til sidst smager du rødkålen til med salt og eventuelt lidt mere ribsgele eller sukker.
Næringsindhold
Tips
Server den lækre rødkål i en lille skål til flæskesteg eller andesteg.
Atamon
Du kan også komme en smule Atamon i den færdige rødkål efter kogning. Derefter hældes rødkålen på glas, og så kan den holde i flere uger på køl.
Endnu bedre er det at fryse rødkålen ned i mindre portioner, så er holdbarheden selvfølgelig endnu længere.
Se også disse opskrifter:
Tina
Hej Holger! Tak for mange lækre opskrifter 🙂
Jeg vil forsøge mig med din hjemmelavede rødkål. Kan den laves den 22. men først bruges den 24.?
Bedste hilsner fra Tina
Flemming
Jeg synes, der er for meget smør i opskriften, hvilket ikke pleaser mit mundvand, desværre.
Holger Rørby Madsen
Hej Flemming
Du kan sagtens bruge lidt mindre smør i opskriften, men det giver selvfølgelig også en lidt anden smag 🙂
Med de bedste hilsner
Holger