Medisterpølse er noget af det, som meget ofte ender på middagsbordet i de danske hjem. Her får du den perfekte kogetid og stegetid på medister.
Hvordan laver man den bedste medisterpølse, og hvad med kogetid og stegetid på medister?
Der er sikkert mange gode bud, og jeg har da også eksperimenteret mig frem gennem årene.
Og her er mit bedste bud på en virkelig god tilberedning af medister - og den smager super godt.
Kvalitet
Først og fremmest skal du selvfølgelig købe en medisterpølse hos en slagter, som leverer en god kvalitet.
Jeg køber mine hos Slagter Theilgaard i Esbjerg, der leverer over hele landet. Her synes jeg medisterpølserne er perfekt krydrede, og har en høj kødkvalitet. Men du kan selvfølgelig købe hvor du synes.
Kogning
Så er der det med kogetid og stegetid på medister: Læg medisterpølsen op i en gryde, og kom så meget vand i gryden, at medisteren er dækket med vand.
Du skal IKKE tilsætte salt til vandet, da medisteren dels er saltet i forvejen, og dels fordi vi bruger vandet til at lave en rigtig medisterpølsesovs til sidst.
Kog nu medisteren i cirka 15 minutter ved simrende varme. Tag den af, og hæld 3-4 deciliter af kogevandet op i en lille skål.
Stegning
Smelt en god klat smør i en pande, og lad det brune af. Kom så medisteren op på panden, og nu skal den stege cirka otte minutter ved middel varme. Giv den fire minutter på hver side.
Prik gerne nogle huller i medisteren med en kødnål, så den ikke sprækker undervejs. Og nej, det bliver din medisterpølse IKKE mere tør af. Tværtimod!
Når medisterpølsen har fået en god farve, og skindet er sprødt, lægger du den til side, og hælder skyen fra panden op i en kasserolle.
Sovs
Varm det op, og kom et par spiseskefuld hvedemel ved. Pisk rundt, og pisk så kogevandet i, Det giver en god jævning med masser af smag fra medisteren.
Brug cirka tre deciliter kogevand, og spæd derefter op med et par deciliter mælk, indtil sovsen har den rette konsistens.
Tilsæt gerne en halv bouillonterning, som du også pisker ud i sovsen.
Smag til med en spiseskefuld gastrik, salt og friskkværnet peber. Og justér farven med lidt sovsekulør.
Opskrift på medister
Ingredienser
- 1 medister ca. 600 gram medisterpølse
Sådan gør du
- Læg forsigtigt medisterpølsen i en gryde, hvor der er god plads til den. Hæld vand i indtil det dækker. Der skal ikke salt i.
- Medisteren koges nu i cirka 15 minutter, hvor vandet blot skal simre. Gem kogevandet til sovs.
- Derefter steges medisterpølsen færdig på panden, hvor den skal have cirka fire minutter på hver side. Jeg plejer at stege medisteren i smør, og du kan sagtens prikke nogle huller i medisterpølsen, så den ikke sprækker.
- Den færdigstegte medisterpølse lægges til side og hviler, og imens kan du lave den lækre sovs.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Helt klassisk kan du servere medister sammen med kogte kartofler, den lækre sovs og så nogle dampede grøntsager.
Eventuelt med broccolifritter, der virkelig smager godt.
Se også mine opskrifter på:
Medisterpølse i ovn med kartofler og sovs
kaj kristensen
det lyder meget godt og dejligt skal prøves
Thomas
Medisterpølsen sprang. Måske man skal skrive at man prikker hul før man koger eller at dem skal koges ved mindre varme.
Holger Rørby Madsen
Hej Thomas
Jo, det er en af mulighederne, og så kan der være forskel på medisterpølser 🙂
Men pas på med varmen, da det nemt får pølserne til at sprække.
Alt det bedste
Holger
Yvonne
Kog medisteren som beskrevet. På panden smeltes sukker og så smør. Derefter steges medisterpølsen som til brunede kartofler - det er lækkert og smager fantastisk!
Jan Johanson
hej Holger hur länge kan man frysa medistern innan man äter den. ?
Holger Rørby Madsen
Hej Jan
En medister kan holde sig i ca. 2 måneder på frost. Så skal man ikke fryse den længere.
Alt det bedste
Holger