Se her hvordan du nemt og billigt laver din egen grillolie eller grillsauce. Du får en god grillolie uden tilsætningsstoffer til næsten ingen penge.
Grillolie findes i et utal af varianter i supermarkederne, og de er da meget fine og gode.
Men prisen er ofte ret høj, så du kan spare en del penge ved at lave grillolien selv.
Samtidig kan du smage grillolien til som du selv synes er bedst, så du får netop den smag, der lige rammer dine smagsløg.
Hvis du hælder grillolien (grillsaucen) på en flaske, kan den sagtens holde sig et par uger i køleskabet.
Og det er da også lidt blæret at lave sin egen olie til grillmaden.
Grillolien pensles på maden under tilberedning - både til grill og pande. Grillolien er i øvrigt også fin som marinade til kød, så det er lidt en allround-fætter, der altid er rar at have stående.
Ingredienser til grillolie
2 deciliter god tomatsauce
3 spiseskefulde tomatketchup
1 deciliter ahornsirup
1 spiseskefuld brun farin
1 spiseskefuld sennep
1 knivspids sambal oelek (eller anden chili)
3 spiseskefulde worcester-sauce (engelsk sauce)
1 teskefuld paprika
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad grillolien koge et kvarter ved svag varme. Det må ikke bulderkoge.
- Smag grillolien til med lidt salt og peber, lad det køle af. Når den er kold, kommer du den på en flaske med låg.
- Grillolie kan sagtens holde sig i op til to uger i køleskabet, men husk altid at sætte den på køl efter brug.
- Så er det bare at smøre dit kød eller grillben med din egen grillolie. Brun først kødet, og kom grillolien på kødet et kvarter før det er færdigt.
- Så undgår du, at sukkerstofferne i grillsaucen brænder på og bliver sort.
- Du bestemmer selvfølgelig selv hvor stærk grillolien skal være. Juster den til med sambal oelek (chilipasta) og lidt sennep.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Grillolie opskrift
Stem her
( stemme)
Anonym
Rigtig god grill sovs! Tak for opskriften. Og den kan sagtens holde sig i to uger i køleskabet.
VH Henrik, Struer