Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet allround barbecue marinade, der er perfekt til blandt andet spareribs, revelsben og grillben.
Hjemmelavet allround barbecue marinade er nem at lave selv, og her er en rigtig god opskrift på den hjemmelavede BBQ-marinade.
Marinaden indeholder ret få ingredienser, herunder Heinz tomatketchup og brun farin.
Derfor er det en allround barbecue marinade, som du altid hurtigt kan lave.
Opskriften giver rigeligt marinade til kød til fire personer.
Ingredienser
4 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld Kikkoman soja
3 spiseskefulde Heinz tomatketchup
1 spiseskefuld brun farin
1 teskefuld løgpulver
1 halv teskefuld chilipulver
Fremgangsmåde
- Fremgangsmåden er ret simpel, for alle ingredienserne kommes i en skål og røres godt sammen.
- Du skal røre så længe, at marinaden bliver blank, så den brune farin er rørt helt ud i olien.
- Derefter er det blot at pensle kødet med den færdige marinade. That´s it!
Brug af allround barbecue marinade
Husk altid, at grill marinade indeholder sukkerstoffer i form af blandt andet brun farin, og derfor brænder den let.
Så når du pensler kødet med marinaden, skal du ikke efterfølgende udsætte kødet for alt for høj og direkte varme, da den så let brænder på.
Holdbarhed
Den hjemmelavede allround barbecue marinaden kan sagtens holde sig op til en uge i køleskabet, hvis ikke du bruger det hele samme dag.
Kom den i en lukket beholder, og stil på køl.
Noter
Og så kan du naturligvis sagtens tilføre mere chili, hvis du gerne vil have en mere krads marinade.
Du kan også komme finthakket hvidløg i, det smager også ret godt.
Så tag opskriften som en god grundopskrift, som du sagtens kan variere med dine egne ingredienser.
Note: Et lille tip er, at krydre kødet med lidt tørret timian eller rosmarin efter at det er penslet. Det giver en endnu bedre smag.
Se også opskriften på grillmesterens egen BBQ.
Her kan du også se hvordan du laver verdens bedste spareribs.
Del dine ideer og tanker med os andre her: