Her får du min opskrift på en allround krydderiblanding, der især er god til kød på grill. Krydderiblandingen er nem at lave og uden for mange ingredienser.
Du kan sagtens lave din egen krydderiblanding til kødet, inden det skal på grillen.
Her er min opskrift på en klassisk og lækker krydderisammensætning, der passer super godt til grillet kød.
Blandt andet er den god til skaftkoteletter (dem med ben på), men også nakkefilet, oksekød og meget andet.
Du kan sagtens justere lidt på blandingsforholdet, og der kan eventuelt også tilsættes lidt chilipulver.
Et godt tip er, at lade det krydrede kød hvile nogle timer på køl inden tilberedning, så det virkelig når at trække smag fra krydderierne. Men mindre tid kan også gå.
Opskriften rækker rigeligt til kød til fire personer, og rester gemmes jo blot til næste gang du skal grille.
Ingredienser til krydderiblanding
6 teskefulde paprika
En halv teske spidskommen
2 teskefulde løgpulver
2 teskefulde salt
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld tørret timian
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne kommes i en lille skål, hvor de røres godt sammen.
- Kødet duppes tørt, hvorefter krydderiblandingen gnubbes godt ind i kødet.
- Læg det i en frysepose, som lukkes tæt.
- Stil på køl i tre timer. Mindre tid kan også gøre det, men min erfaring er, at man får et rigtig godt resultat med kødet efter tre timers ophold i køleskabet.
- Grill kødet som ønsket.
Se mere indhold:
Comments
No Comments