• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvad er sambal oelek? Få svaret og en opskrift her

Hvad er sambal oelek? Få svaret og en opskrift her

billede med chili til sambal oelek
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. august 2024 - Udgivet: 2. januar 2019

Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.

Du har måske undret dig over hvad sambal oelek er, og det er altså en chilipasta, der oprindeligt stammer fra Indonesien.

Sambal oelek bruges typisk i asiatiske retter med kød, men den er altså god i alle retter, hvor du normalt tilsætter chili. Jeg bruger den blandt andet i gryderetter, men også til pasta og meget andet.

Sambal oelek har den fordel, at den har en lang holdbarhed. Derfor er det en nem måde at konservere chili på så du har dem i lang tid. Og faktisk er det meget nemt at lave den indonesiske chilipasta selv. En chilipasta som denne får en flot, rød farve, og derfor skal du kun anvende rød chili til den.

Indhold
  • Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.
  • Sambal oelek - nem opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Chili con carne
  • Chili con kylling
  • Hjemmelavet chiliolie
  • Barack Obamas chiligryde
  • Kylling med sød chilisauce
  • Kylling med rød pebersauce
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med chili til sambal oelek
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sambal oelek - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 162
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 0,5 lime
  • 2 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde
 

  1. Rød chili vaskes og stilken tages fra. Skær dem derefter igennem, men du skal ikke fjerne kernerne.
  2. Hvidløg hakkes fint.
  3. Kom chili og hvidløg i en gryde eller wok sammen med brun farin, ingefær, saften fra lime og æbleeddike.
  4. Lad din sambal oelek chilipasta koge cirka 20 minutter.
  5. Med en stavblender blendes chilipastaen nu groft eller fint - afhængig af hvordan du ønsker den.
  6. Smag til med salt, æbleeddike og lime.

Næringsindhold

Kalorier: 162kcalKulhydrater: 38gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 23mgKalium: 765mgKostfibre: 4gSukker: 23gVitamin A: 1922IUVitamin C: 300mgCalcium: 59mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sambal oelek kan hældes på skoldede glas med Atamon, og så kan den holde sig i mange måneder. Opbevares på køl.

Et godt tip: Når du tager chilipasta fra glasset, så brug altid en ren ske. Så holder chilipastaen bedre.

Flere inspirerende opskrifter:

Chili con carne

4.7 fra 136 stemmer
Lækker opskrift på chili con carne, som du kan lave mild, medium eller hot. En klassisk og familievenlig chiliret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med chili con carne gryde

Chili con kylling

5 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på chili con kylling. En lækker og nem chiliret med bønner og ris, der minder om en klassisk chili con carne.
Gå til opskrift
chili con kylling med bønner og ris

Hjemmelavet chiliolie

4.6 fra 10 stemmer
Hjemmelavet chiliolie er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er supernem at lave selv.
Gå til opskrift
Hjemmelavet chiliolie

Barack Obamas chiligryde

4.9 fra 15 stemmer
Her får du opskriften på Barack Obamas chiligryde. En slags chili con carne, som den tidligere amerikanske præsident var berømt for at lave.
Gå til opskrift
Barack Obamas berømte chiligryde

Kylling med sød chilisauce

4.6 fra 24 stemmer
Kylling med sød chilisauce er en lækker og krydret ret, som serveres sammen med ris. I retten indgår også spidskål, gulerødder og karry.
Gå til opskrift
billede til kylling med sød chilisauce

Kylling med rød pebersauce

5 fra 1 stemme
Prøv denne lækre opskrift på kylling med rød pebersauce. Saftige kyllingebryst fileter serveret med en velsmagende og aromatisk sauce.
Gå til opskrift
saftig kylling med peberfrugtsauce i fad

FAQ

Hvad er sambal oelek?

Sambal oelek er en chilipasta, der stammer fra Indonesien. Den består blandt andet af chili og ingefær.

Hvordan laver man sambal oelek?

Du kan meget nemt lave din egen sambal oelek, og her skal du bruge rød chili, hvidløg, brun farin, ingefær, lime og æbleeddike,

Kan man fryse sambal oelek?

Du kan sagtens fryse sambal oelek, og dermed forlænge holdbarheden på chilipastaen.

Hvordan opbevarer man sambal oelek?

I uåbnet tilstand skal den blot opbevares ved stuetemperatur, men efter åbnning skal den på køl. Derfor skal den hjemmelavede opbevares i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Jørgensen

    juli 26, 2023 at 4:51 pm

    Der bliver ikke gjort i videoen som i den skrevne fremgangsmåde, kernerne fra chillien bliver taget ud og stilken bliver ikke skåret af først.

    Svar
  2. Mette

    august 12, 2021 at 11:40 am

    Er der ikke en opskrift med gul chili????

    Svar
  3. Anne

    juni 11, 2021 at 10:18 am

    Hej. Jeg vil gerne lave rabarberkylling, og der skal bruges samba olek. Hvad kan jeg bruge i stedet, som ikke er så stærk?
    Tak. Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2021 at 4:29 pm

      Hej Anne
      Du kan bruge en mere mild chili - eller evt. bare paprika, hvis du slet ikke ønsker noget der bider 🙂
      Det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required