Her får du min opskrift på chilimayo. En nem og hjemmelavet chilimayonnaise, som du kan lave på 1 minut med chilipulver eller knust chili.
Hjemmelavet chilimayo, som du kan røre sammen på et minuts tid.
Nemmere bliver det ikke at lave en god og velsmagende chilimayonnaise, som du bla. kan bruge i din burger eller sprøde pommes frites i ovn.
Her har jeg lavet den lækre og tilpas krydrede mayo med knust chili, men du kan også anvende chilipulver. Det er op til dig.
Du kan i øvrigt også komme lidt sambal oelek i din chilimayo, og husk i det hele taget at smage chilimayonnaisen godt til, så du rammer den rette styrke.
Brug en hjemmelavet mayonnaise - eller køb en god mayo i supermarkedet, begge dele er godt.
Opskrift på chilimayo
Ingredienser
- 150 gram mayonnaise hjemmelavet eller købt
- 1 teskefuld chilipulver eller knust chili, efter smag
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 teske paprika
- 1 teskefuld sennep
- 1 teskefuld æbleeddike
- salt
Sådan gør du
- Kom mayonnaise op i en skål.
- Tilsæt chilipulver eller knust chili. Alt afhængig af hvad du ønsker eller har.
- Kom også hvidløgspulver ved sammen med paprika, sennep og lidt æbleeddike.
- Smag din chilimayo til med salt og chili, så din chilimayonnaise bliver præcist som du ønsker den. Tilsmagningen er meget vigtig!
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Den færdige chilimayo kan anvendes straks eller opbevares på køl.
I køleskabet kan en hjemmelavet chilimayonnaise holde i ca. 1 uges tid.
Her finder du flere opskrifter på dressinger og marinader.
Se mere inspiration: