Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Mayonnaise: Dette er min opskrift på en hjemmelavet mayonnaise, og den er nem at lave. Jeg håber du kan lide opskriften, og du er meget velkommen til at bedømme den med fra 1-5 stjerner længere ned i boksen. Del også gerne din opskrift på mayonnaisen eller gode råd i kommentarfeltet. På forhånd tak.
Mayonnaise eller majonæse
Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.
Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.
Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.
Kolde ingredienser
Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.
Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.
Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.
Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.
Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 teske sennep lille teske, gerne Maille's sennep med honning, men en god bornholmersennep er også super
- 1 teskefuld eddike lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
- 2 deciliter rapsolie
- salt og friskkværnet peber helst hvid peber
Sådan gør du
- Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
- Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
- Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
- Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
- Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
- Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Tips
Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.
Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.
Hvorfor bruges der rapsolie når der laves mayo og olivenolie til aioli?
God mayonnaise..jeg bruger æblecider eddike... valnødde ell advokado olie..smager også godt..tilsæt evt hakket frisk basilikum og lidt hakket esdragon og gurkemeje..
Mvh Dorthe
Kan anbefale at piske Æggeblomme og Sennep i 30 sekunder, og så vente med at tilføje Eddike, til efter det binder godt, så er det langt svære af komme til at tilføje Olien for hurtigt 🙂
Hej Elizabet
Undskyld - det er naturligvis en teskefuld. Jeg har rettet den til. Men smag selv til. Du vil muligvis gerne have mere eddike og syre i mayonnaisen, så smag den godt til.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Når du skriver 1 lys eddike... Hvor meget mener du så?