Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.
Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.
Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.
Kolde ingredienser
Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.
Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.
Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.
Se også de nemme opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.
Mayonnaise
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 teske sennep - evt. Maille's sennep med honning
- 1 teskefuld eddike - lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
- 2 deciliter rapsolie
- salt og friskkværnet peber - helst hvid peber
Sådan gør du
- Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
- Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
- Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
- Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
- Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
- Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.
Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.
Lea Simonsen
Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..
Ole
Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉
Ole
Jo Mayonnaise er sundt, det er ikke fedt der er problemet, det er kulhydrater!!! (Keto, LCHF, Paleo mm.)
Dog skal det siges, at Raps Olie ikke er det sundeste valg, men dog langt bedre end f.eks.: Solsikke Olie, Vindruekerneolie, når man tænker på Omega 3 - 6 ratioen.
Hvis man kan finde Light Oliven Olie, ville det være at fortrække, da det er smags neutralt pga raffinering, men jeg syntes at den er ret svær at finde i Danmark.
Henrik Stein
Smagsmæssigt vil du få 5 stjerner hvis rapsolien erstattes med majsolie! Rapsolie har en gennemtrængende ubehagelig smag.
Josephine
Hvorfor bruges der rapsolie når der laves mayo og olivenolie til aioli?
Ole
Fordi Olivenolie har en kraftig gennemtrængende smag, som man ikke vil have i en rigtig Mayonnaise 🙂 Men det skal til gengæld altid i en Aioli 🙂
Dorthe mørch
God mayonnaise..jeg bruger æblecider eddike... valnødde ell advokado olie..smager også godt..tilsæt evt hakket frisk basilikum og lidt hakket esdragon og gurkemeje..
Mvh Dorthe
Ole
Kan anbefale at piske Æggeblomme og Sennep i 30 sekunder, og så vente med at tilføje Eddike, til efter det binder godt, så er det langt svære af komme til at tilføje Olien for hurtigt 🙂
Elizabet
Når du skriver 1 lys eddike... Hvor meget mener du så?
Guffeliguf.dk
Hej Elizabet
Undskyld - det er naturligvis en teskefuld. Jeg har rettet den til. Men smag selv til. Du vil muligvis gerne have mere eddike og syre i mayonnaisen, så smag den godt til.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk