Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.
Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.
Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.
Kolde ingredienser
Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.
Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.
Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.
Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.
Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 teske sennep evt. Maille's sennep med honning
- 1 teskefuld eddike lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
- 2 deciliter rapsolie
- salt og friskkværnet peber helst hvid peber
Sådan gør du
- Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
- Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
- Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
- Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
- Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
- Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Næringsindhold
Næringsindhold og energifordeling
Mayonnaise er selvfølgelig ikke sundt, og kigger vi på næringsindhold og energifordeling, så indeholder 100 gram mayo følgende:
Kalorier: 780
Fedt: 88 gram
Kulhydrater: 1 gram
Protein: 2 gram
Tips
Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.
Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.
Se også disse:
Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉
Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..