• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. marts 2025 - Udgivet: 24. maj 2024

Wienerkylling er min twist på en elsket klassiker, og den kan hurtigt blive en favorit hjemme hos dig.

Vi taler selvfølgelig om den populære wienerschnitzel. Men hvor den laves med kalvekød, så er denne selvfølgelig med kylling. Der er paneret.

Wienerkyllingen er god til både børn og voksne, og retten er altså rimelig nem at tilberede.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Jægerschnitzel med tilbehør og jægersovs
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Hjemmelavet kyllingeburger med paneret kylling

Opskrift

wienerkylling med stegte kartofler og ærter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på wienerkylling med stegte kartofler og ærter. En variant af den klassiske kalveschnitzel fra Østrig, men her med kylling.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 692
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Stegte kartofler
  • 800 g kartofler - i mindre stykker
  • olivenolie
  • timian - tørret
  • salt
Wienerkylling
  • 4 kyllingebryst
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp
  • 2 tsk paprika
  • olivenolie - eller smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
Desuden
  • 600 g ærter - frosne eller friske
  • 1 citron - i kvarte, til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Til wienerkylling starter du med at skære 800 g kartofler ud i mindre stykker. Kom dem i en skål og vend sammen med lidt olivenolie, timian og salt. Bages ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft i ovnen.
  2. Imens banker du 4 kyllingebryst flade mellem to fryseposer på et skærebræt. De skal ikke smadres men blot bankes lidt ud.
  3. Kom hvedemel i en tallerken, pisk 2 æg sammen i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje tallerken sammen med 2 tsk paprika.
  4. Dyp nu hvert stykke kylling i hvedemel, derefter sammenpisket æg og til sidst i rasp. Så er de paneret.
  5. Steg de panerede kyllingestykker i ca. 5 minutter på hver side på en pande med olivenolie. Du kan også stege dem i smør, eller i en blanding af smør og olie. Det er op til dig. Men der skal rigeligt med fedtstof til.
  6. De færdigstegte kyllingeschnitzler krydres med salt og friskkværnet peber.
  7. 600 g ærter koges 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, kom koldt vand i og lad ærterne stå i et halvt minut, hvorefter de hældes i en sigte.
  8. 1 citron skæres i både/kvarte.

Næringsindhold

Kalorier: 692kcalKulhydrater: 80gProtein: 51gFedt: 19gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.03gKolesterol: 178mgNatrium: 409mgKalium: 1889mgKostfibre: 15gSukker: 12gVitamin A: 1398IUVitamin C: 119mgCalcium: 135mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Wienerkylling serveres straks sammen med de stegte kartofler, ærter og med en citronbåd på toppen.

Dyppelse eller sovs kan være tomatketchup, mayo eller en hjemmelavet paprikasovs. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim

    maj 17, 2025 at 3:47 pm

    Din egen Jægersovs smager fremragende til.

    Svar
    • Holger

      maj 17, 2025 at 4:27 pm

      Hej Kim
      Ah ja, god ide - tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Gert

    maj 28, 2024 at 5:34 am

    Lækker opskrift det er hurtig at lave og så smager det bare rigtig godt.
    I fortjener ros for gode opskrifter

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen

    maj 24, 2024 at 10:36 am

    Jeg håber du kan lide opskriften. Prøv den og skriv gerne hvad du synes om retten. På forhånd tak.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required