Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.
Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.
Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.
Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.
Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på paprikasovs
Opskriften er beregnet til fire personer.
Paprikasovs
Ingredienser
- 1 spiseskefuld smør - stor skefuld
- 1 spiseske hvedemel
- 2 teskefulde paprika - også gerne med top
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - evt. høns
- 1 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 teske løgpulver
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 teskefuld sukker
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
- Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
- Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
- Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
- Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.
Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.
Nina
Super god sovs. Jeg brugte dog kun 1tsk paprika, 1/2 tsk hvidløgspulver og en 1/2 tsk løgpulver, men til gengæld 1 spsk sukker.
Janet Dahlstrøm
Den smager også dejligt til blomkåls gratin med en kartoffel til, som aftensmad
Annika
Hold da op, den bliver jo virkelig god! Tusind tak for opskriften 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Annika
Mange tak - det er godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
John Johansen
Mælk = piskefløde?! 😉
Thomas S.
Rigtig fin opskrift på paprikasovs, men lavede den også mes lidt fløde og det gør bestemt ikke sovsen dårligere ????
Husk også at det ikke er ligegyldigt hvilken paprika du bruger. De kan smage meget forskelligt.
Vh kokken fra Aalborg
Stine P.
Tak for opskriften. Slut med sovsebreve fra Knorr. Den her sovs er jo meget bedre. Og vildt nem at lave. Tak og min mand og søn elskede den 😉
Kh Stine i Odense SV
Guffeliguf
Hej Stine
Hjemmelavet sovs er da også meget bedre end pulverbrevene fra Knorr. Og så ved du også hvad du får - hvor der i de færdige varer er mange tilsætningsstoffer.
God fornøjelse med sovsene 🙂
Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.