Paprikasovs er en klassiker, som er både hurtig og nem at lave. Du kan bruge paprikasovs til både svinekød og fjerkræ, og styrken justerer du selv med paprika.
Paprikasovs eller paprikasauce passer perfekt til hasselback kartofler og svinemørbrad eller grillet kyllingebryst.
Sovsen er pikant, og du kan nemt gøre sovsen lidt mere kraftig ved at tilføre mere paprika.
Jeg har her anvendt vand og en bouillonterning, men du kan også bruge en fond - og fløden kan erstattes med mælk.
Brug en hel terning til 2 deciliter vand - din bouillon må gerne være kraftig.
Hvis din sovs bliver for tyk, kan du sagtens tynde den op med lidt vand. Varm sovsen op, kom vand i og pisk godt rundt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på paprikasovs
Ingredienser
- 1 spiseskefuld smør stor skefuld
- 1 spiseske hvedemel
- 2 teskefulde paprika også gerne med top
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning evt. høns
- 1 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 teske løgpulver
- 1 teske hvidløgspulver
- 1 teskefuld sukker
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle, og lad det bruse af. Kom så mel og paprika i gryden, og pisk det godt rundt i et halvt minut.
- Tilsæt så gradvist vand og en bouillonterning, og pisk indtil det er jævnt.
- Tilsæt så gradvist fløde - stadig mens du pisker rundt. Kom så tomatpasta ved sammen med løgpulver, hvidløgspulver, sukker og engelsk sauce, og lad det koge op.
- Lad sovsen småkoge ved svag varme i fem minutter, på den måde slipper du af smagen af mel i din paprikasovs. Pisk lidt undervejs så sovsen ikke brænder på.
- Smag så paprikasovsen til med salt og friskkværnet peber, og anret med kød og grøntsager.
Næringsindhold
Tips
Du kan i øvrigt også smage din paprikasauce til med mere paprika, hvis du ønsker smagen mere kraftig.
Husk i det hele taget at smage sovsen til, eventuelt også med mere sukker.
Se også mine opskrifter på:
Mælk = piskefløde?! 😉
Hold da op, den bliver jo virkelig god! Tusind tak for opskriften 🙂
Hej Annika
Mange tak - det er godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger