Her er en nem og hurtig opskrift på mørbradbøffer, der steges på panden og serveres med en lækker paprikasovs. Du kan lave retten på 15 min.
Mørbradbøffer er lækker mad, og her er de lavet sammen med en dejlig paprikasovs med fløde.
Det er en super god hverdagsret, fordi den kan laves på et kvarters tid, og du får altså masser af smag på trods af den korte tilberedningstid.
Jeg vil foreslå du serverer retten med kogte ris - men en kartoffelmos er nu heller ikke dum til mørbradbøfferne. Opskriften er til fire personer.
Opskrift på mørbradbøffer
Mørbradbøffer med paprikasovs
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - deles i 8-10 bøffer
- 2 løg - grofthakket
- 2 røde peberfrugter - i mindre stykker
- 3 teskefulde paprika
- 4 deciliter fløde
- 1 bouillonterning
- 1 teskefuld timian
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og fedt skæres fra. Del mørbraden i 8-10 lige store bøffer,
- Løg pilles og hakkes groft, mens peberfrugterne skæres i mindre stykker.
- Varm en pande op ved en god varme, for mørbradbøfferne skal brunes grundigt.
- Kom en god klat smør og lidt olie på panden, og brun så mørbradbøfferne 1-2 minutter på hver side, så de virkelig får den lækre stegeskorpe. Som du kan se på billedet.
- Tag dem over på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt mere olie på panden og svits nu løg og peberfrugter ved en god varme. Det tager et par minutter.
- Tilsæt fløde sammen med paprika, en smuldret bouillonterning, timian og lidt tomatpasta. Lad det koge op, og derefter creme en smule ind.
- Smag til med salt og peber, og læg de færdigstegte mørbradbøffer tilbage i sovsen, hvor de lige varmes med et minut. Drys med friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server straks de skønne mørbradbøffer med sovsen og ris eller en kartoffelmos.
Du kan med fordel servere denne lækre broccolisalat til.
Se også mine populære opskrifter på:
Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Kamma
Kogebog.
Jeg bor i USA, og vil gerne vide hvordan jeg kan bestille din kogebog. Jeg er meget glad for de danske opskrifter. På forhånd tak.
Venlig hilsen,
Kamma
kagnethe@yahoo.com
Jan
Hej
Har lavet en del af dine retter - gode retter og med masser af smag.
Har lagt mærke til, at du skriver boulionterning, men aldrig hvilken smag..... Det giver måske sig selv et stykke af vejen, da det er svine kød, men kunne jo også være "grønsager"?
Mona
De kalorier der står nævnt - er det pr. 100 g? Eller pr. person?😊
Ole
Gør dig selv en tjeneste, og ikke tælle kalorier, men derimod bare vælge rigtig mad med omhu, ellers kører du hurtigt fast i den form for diæt... Det er ikke meningen at vi skal til at bruge en lommeregner for at spise, men bare sørge for at spise det rigtige i stedet for, for så er der også plads til snyde-dage 😉
Per Junker
Risene må være forkogt det siger sig selv..! Men hvor mange hjælpere har du iøvrigt ellers i køkkenet for at lave denne opskrift på 15 min. ?
Selve opskriften er virkelig lækker.. Men 15 minutter Nej
Mvh Per
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Jeg plejer at sætte risene over først - de skal koge 15 minutter. Imens laver jeg resten.
Men ok - det er muligt det tager et par minutter mere 🙂
Og tak - det er taget til efterretning.
Alt det bedste til dig
Holger
Ole
Det kunne sagtens laves på 15 minutter, det er et spørgsmål om organisering, og have de rette ingredienser let tilgængelige, så man ikke skal til at lede efter dem, samt at ingredienser som Ris, burde man lade stå i blød i mindst 12 timer, før man efterfølgende vasker dem igennem 3 gange, med mindre man selvfølgelig er ligeglad med den Arsenik alle Ris indeholder, hvor Brune Ris er de værste 😉
Ida
Kan du måske uddybe hvilken slags bouillon der er tale om? Der er jo både kylling, svin, okse og grøntsags at vælge imellem 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Det kan du tro. Jeg plejer at bruge en kylling- eller grøntsagsbouillon, men de andre kan også anvendes 🙂
Alt det bedste
Holger
lina devik
vil lige høre, hvilken butik er det købt ind til? er det en bestemt butik ,?
lina devik
hej jeg vil lige høre, hvad er tomatpasta??? er det en dåse tomatpure ??????? og kan man bruge rødløg i stedet for skarlotteløg ????? hilsen lina
Madensverden.dk
Hej Lina
Det er nemlig lige præcist de små dåser med koncentreret tomat. Du kan sagtens anvende rødløg eller almindelige løg i stedet for skalotteløg til disse mørbradbøffer.
God fornøjelse 🙂
Bedste hilsner
Holger