Her er en nem og hurtig opskrift på mørbradbøffer, der steges på panden og serveres med en lækker paprikasovs. Du kan lave retten på 15 min.
Mørbradbøffer er lækker mad, og her er de lavet sammen med en dejlig paprikasovs med fløde.
Det er en super god hverdagsret, fordi den kan laves på et kvarters tid, og du får altså masser af smag på trods af den korte tilberedningstid.
Jeg vil foreslå du serverer retten med kogte ris - men en kartoffelmos er nu heller ikke dum til mørbradbøfferne.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på mørbradbøffer
Ingredienser
- 1 svinemørbrad deles i 8-10 bøffer
- 2 løg grofthakket
- 2 røde peberfrugter i mindre stykker
- 3 teskefulde paprika
- 4 deciliter fløde
- 1 bouillonterning
- 1 teskefuld timian
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og fedt skæres fra. Del mørbraden i 8-10 lige store bøffer,
- Løg pilles og hakkes groft, mens peberfrugterne skæres i mindre stykker.
- Varm en pande op ved en god varme, for mørbradbøfferne skal brunes grundigt.
- Kom en god klat smør og lidt olie på panden, og brun så mørbradbøfferne 1-2 minutter på hver side, så de virkelig får den lækre stegeskorpe. Som du kan se på billedet.
- Tag dem over på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt mere olie på panden og svits nu løg og peberfrugter ved en god varme. Det tager et par minutter.
- Tilsæt fløde sammen med paprika, en smuldret bouillonterning, timian og lidt tomatpasta. Lad det koge op, og derefter creme en smule ind.
- Smag til med salt og peber, og læg de færdigstegte mørbradbøffer tilbage i sovsen, hvor de lige varmes med et minut. Drys med friskhakket persille.
Næringsindhold
Noter
Server straks de skønne mørbradbøffer med sovsen og ris eller en kartoffelmos.
Du kan med fordel servere denne lækre broccolisalat til.
Se mere lækkert indhold:
Mona
De kalorier der står nævnt - er det pr. 100 g? Eller pr. person?😊
Ole
Gør dig selv en tjeneste, og ikke tælle kalorier, men derimod bare vælge rigtig mad med omhu, ellers kører du hurtigt fast i den form for diæt... Det er ikke meningen at vi skal til at bruge en lommeregner for at spise, men bare sørge for at spise det rigtige i stedet for, for så er der også plads til snyde-dage 😉
Jan
Hej
Har lavet en del af dine retter - gode retter og med masser af smag.
Har lagt mærke til, at du skriver boulionterning, men aldrig hvilken smag..... Det giver måske sig selv et stykke af vejen, da det er svine kød, men kunne jo også være "grønsager"?
Kamma
Kogebog.
Jeg bor i USA, og vil gerne vide hvordan jeg kan bestille din kogebog. Jeg er meget glad for de danske opskrifter. På forhånd tak.
Venlig hilsen,
Kamma
kagnethe@yahoo.com