Her er min opskrift på asiatisk mørbrad. Det er svinemørbrad, der steges med soja, sød chilisauce og honning. Nem og hurtig ret til aftensmad.
Asiatisk mørbrad er en både lækker, hurtig og nem ret til aftensmad, men retten er bestemt også fin som gæstemad.
Her steges svinemørbrad på panden sammen med soja, sød chilisauce og honning, og kødet serveres med stegt blomkål og spinat.
Husk at snitte kålen meget fint, nærmest som når du laver blomkålsris. Derfor er tilberedningstiden også ganske kort.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på asiatisk mørbrad
Ingredienser
Asiatisk svinemørbrad
- 1 svinemørbrad afpudset, delt i fire lige store stykker
- smør til stegning
- 2 fed hvidløg finthakket
- 4 spiseskefulde soja
- 4 spiseskefulde sød chilisauce
- 2 spiseskefulde honning
- 1 citron friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
Bund til mørbraden
- 1 lille blomkål snittet fint
- olie til stegning
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 200 gram spinat frisk og skyllet
Pynt
- peanuts hakkede
- Lidt persille hakket
Sådan gør du
- Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt, og derefter kan du dele mørbraden i fire lige store stykker.
- Kom lidt smør på en pande, og lad det bruse af. Tilsæt finthakket hvidløg og lad det sautere ganske kort.
- Derefter kommes mørbradstykkerne på panden, og brunes hele hele vejen rundt.
- Hæld soja, sød chilisauce og honning over kødet, og pres også lidt citronsaft over mørbradstykkerne. Se evt, fremgangsmåde i videoen.
- Asiatisk mørbrad steges nu ca. 8-10 minutter, hvor du indimellem lige vender kødet lidt rundt, og øser skyen over kødet. Tilsæt gerne en smule vand, og evt. lidt mere soja eller chilisauce. Krydr kødet med salt og friskkværnet peber.
- En anden pande varmes op, og der kommes en god sjat olie på.
- Tilsæt blomkål og forårsløg, og steg det ved en god varme i ca. 3 minutter. Vendes rundt undervejs.
- Kom så spinat i panden, og lad det falde sammen. Tilsæt evt. en smule vand undervejs, og smag det til med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Asiatisk mørbrad serveres på en bund af blomkål og spinat, og den mætter fint som et hovedmåltid.
Anret med lidt sky over, og drys med hakkede peanuts og persille. Som du kan se i videoen med fremgangsmåden.
Du kan evt. servere et godt stykke brød til.
Se flere opskrifter med svinemørbrad:
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Kan man bruge andet end spinat for min mand er ikke så vild med spinat i Asiatisk mørbrad med lynstegt blomkål og spinat
Hej Birthe
Du skal da have lært din mand at spise spinat 🙂
Og hvis ikke, så kan bare udskifte den med lidt spidskål. Det bliver også fint.
Alt det bedste
Holger