Her er min opskrift på hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør. Her får du mørbrad med fyld af smør med hvidløg og persille. Nem at lave.
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør er en lækker måde at tilberede den populære mørbrad på.
Her afpudser du svinemørbraden, som derefter fyldes med en hjemmelavet persillesmør og steges i ovnen.
Længere nede finder du forslag til tilbehør, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på hasselback svinemørbrad
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Ingredienser
- svinemørbrad - afpudses
- salt og friskkværnet peber - evt. en peberblanding
Hvidløgssmør
- 75 gram smør - koldt, i mindre tern
- 3 spiseskefulde persille - finthakket
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Hvidløgssmør: Kom koldt smør i tern i en lille skål, og ælt det sammen med finthakket persille, hvidløgspulver og lidt friskpresset citronsaft. Brug evt. hænderne til det.
- Fordel smørret i en aflang pølse på et stykke madpakkepapir, og rul stramt sammen. Enderne drejes ind som en nytårsknallert. Lægges gerne på køl i 30 minutter.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og sæt risten midt i ovnen.
- Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og andre urenheder skæres fra og kasseres.
- Skær derefter snit ca. halvvejs gennem mørbraden, gerne på skrå. Jeg plejer at lave cirka 10 snit til min hasselback mørbrad.
- Hvidløgssmør skæres i tynde skiver, og der puttes en skive smør ned i hvert snit i mørbraden.
- Krydr derefter mørbraden med flagesalt og friskkværnet peber. Jeg bruger gerne en peber med tilsat hvidløg for mere smag, men alm. salt og peber er også ok. Læg forsigtigt mørbraden i et ildfast fad eller bradepande.
- Nu skal din svinemørbrad a la hasselback steges ca. 25 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør kan serveres med valgfri kartoffel, spidskålssalat og en meget lækker baconsovs.
Det er lækker aftensmad på de travle hverdage, men retten er også fin som gæstemad.
Husk også at se disse opskrifter:
Mona Sørensen
Ser meget lækkert ud , det vil jeg gerne prøve😊
Hanne Nielsen
Kan jeg lave det i air
fryer
Pia Arnesen
Hej Holger.
Det ser lækkert ud. Kommer du ikke noget i bunden af det ildfaste fad??
Hilsen Pia
Kirsten Andersen
Hej.
Jeg er ved at lave hasselbach svinemørbrad og ser, at du ofte anbefaler varmluft i ovnen. Er der en særlig grund til det?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Nej, du kan sagtens også lave den med alm. luft i ovnen. Læg så 20 grader til.
Alt det bedste
Holger
Eva Madsen
Jeg glæder mig til at få dine spændende opskrifter