Min opskrift på svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs. En nem og sund ret med masser af smag, og den er samtidig hurtig at lave.
Prøv min opskrift på svinemørbrad med limabønner, der er sunde og mættende bønner, som du køber på dåse.
Sammen med blandt andet broccoli steges bønnerne hurtigt af på panden, og de udgør det lækre tilbehør mørbraden.
Svinemørbraden er jo en klassiker i det danske køkken, hvor vi blandt andet bruger den i en mørbradgryde og mørbrad i fad, men her er det altså en anden lækker ret, der smager himmelsk godt.
Opskriften er beregnet til 2 personer, men der sikkert også rigeligt til 3. God fornøjelse.
Opskrift på svinemørbrad med limabønner
Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset
- 2 spiseskefulde balsamico
- 2 spiseskefulde olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 240 gram limabøner - fra dåse
- 100 gram broccoli - i små buketter
- 150 gram tomater - gerne San Marzano
- 50 gram gulerødder - rives groft
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
- 4 fed hvidløg - knust og hakket
- 2 deciliter madlavningsfløde
- 2 spiseskefulde kalvefond - koncentrat
- citronsaft
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Til svinemørbrad med limabønner starter du med at afpudse 1 svinemørbrad for sølvsene og fedt. Brug en skarp kniv - eller bed din slagter om at gøre det.
- Jeg plejer at dele mørbraden i to lige store stykker, da den så er nemmere at stege på panden, men du kan også stege den. Gnid den med 2 spiseskefulde balsamico.
- Svinemørbraden steges i 2 spiseskefulde olivenolie i ca. 15 minutter, hvor den vendes nogle gange undervejs, så den bliver stegt jævnt. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side.
- 240 gram limabøner hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes i panden sammen med lidt mere olie. Steges et par minutter ved en god varme.
- Tilsæt så 100 gram broccoli, 150 gram tomater, 50 gram gulerødder, 1 rødløg og 4 fed hvidløg, der alle er klargjort som beskrevet i ingredienslisten. Steg det i 3 minutter og vend rundt undervejs.
- Tilsæt 2 deciliter madlavningsfløde sammen med 2 spiseskefulde kalvefond, og varm det igennem.
- Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Til sidst vendes 1 håndfuld persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Svinemørbrad med limabønner serveres straks.
Skær mørbraden ud i skiver. Anret grøntager med sovs på tallerkner, og derpå med skiver af mørbrad. Pynt evt. med lidt frisk timian.
Retten kan også serveres med et stykke madbrød til. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: