• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. marts 2024 - Udgivet: 22. marts 2024

Min opskrift på svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs. En nem og sund ret med masser af smag, og den er samtidig hurtig at lave.

Prøv min opskrift på svinemørbrad med limabønner, der er sunde og mættende bønner, som du køber på dåse.

Sammen med blandt andet broccoli steges bønnerne hurtigt af på panden, og de udgør det lækre tilbehør mørbraden.

Svinemørbraden er jo en klassiker i det danske køkken, hvor vi blandt andet bruger den i en mørbradgryde og mørbrad i fad, men her er det altså en anden lækker ret, der smager himmelsk godt.

Opskriften er beregnet til 2 personer, men der sikkert også rigeligt til 3. God fornøjelse.

Opskrift på svinemørbrad med limabønner

Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs

5 fra 2 stemmer
Min opskrift på svinemørbrad med limabønner, broccoli og sovs. En nem og sund ret med masser af smag, og den er samtidig hurtig at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 784
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 240 g limabøner - fra dåse
  • 100 g broccoli - i små buketter
  • 150 g tomater - gerne San Marzano
  • 50 g gulerødder - rives groft
  • 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk kalvefond - koncentrat
  • citronsaft
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde
 

  1. Til svinemørbrad med limabønner starter du med at afpudse 1 svinemørbrad for sølvsene og fedt. Brug en skarp kniv - eller bed din slagter om at gøre det.
  2. Jeg plejer at dele mørbraden i to lige store stykker, da den så er nemmere at stege på panden, men du kan også stege den. Gnid den med 2 spsk balsamico.
  3. Svinemørbraden steges i 2 spsk olivenolie i ca. 15 minutter, hvor den vendes nogle gange undervejs, så den bliver stegt jævnt. Krydres med salt og friskkværnet peber og tages til side.
  4. 240 g limabøner hældes i en sigte og skylles under den kolde hane. Dryppes af og kommes i panden sammen med lidt mere olie. Steges et par minutter ved en god varme.
  5. Tilsæt så 100 g broccoli, 150 g tomater, 50 g gulerødder, 1 rødløg og 4 fed hvidløg, der alle er klargjort som beskrevet i ingredienslisten. Steg det i 3 minutter og vend rundt undervejs.
  6. Tilsæt 2 dl madlavningsfløde sammen med 2 spsk kalvefond, og varm det igennem.
  7. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Til sidst vendes 1 håndfuld persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 784kcalKulhydrater: 54gProtein: 78gFedt: 29gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 207mgNatrium: 1456mgKalium: 2494mgKostfibre: 12gSukker: 18gVitamin A: 5452IUVitamin C: 71mgCalcium: 230mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Svinemørbrad med limabønner serveres straks.

Skær mørbraden ud i skiver. Anret grøntager med sovs på tallerkner, og derpå med skiver af mørbrad. Pynt evt. med lidt frisk timian.

Retten kan også serveres med et stykke madbrød til. Velbekomme.

Relaterede opskrifter

Svinemørbrad med spidskål

4.7 fra 24 stemmer
Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.
Gå til opskrift
svinemørbrad med spidskål

Wienerschnitzel af svinemørbrad

4.9 fra 39 stemmer
Wienerschnitzel af svinemørbrad er lækker og det er en nem opskrift. Schnitzlen laves ved at banke svinemørbrad ud, panere og stege i smør.
Gå til opskrift
billederesultat for wienerschnitzel af svinemørbrad

One pot mørbrad med ris - nem alt-i-en-gryde

4.7 fra 32 stemmer
One pot mørbrad er en nem opskrift på svinemørbrad, der laves som en alt-i-en-gryde ret. Med ris og grøntsager som nem aftensmad på 20 min.
Gå til opskrift
billederesultat for one pot mørbrad med ris
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required