• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

Persilleolie
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. juni 2024 - Udgivet: 28. juni 2024

Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.

Persilleolie er en skøn topping eller dressing til alt fra pasta til kartofler og salater - og meget let at lave selv.

Du bestemmer selv, om du laver det med bredbladet persille eller kruspersille.

Persilleolien smager også skønt i bagte kartofler og er et oplagt alternativ til persillesmør, fordi det umættede fedt i olivenolien er sundere end det mættede i smørret.

Portionen her er passende, hvis du laver bagte kartofler til fire personer, mens du nok kun skal bruge en halv portion, hvis persilleolien er en dressing til en salat.

Opskrift på persilleolie

Persilleolie
KatrineKatrine Rørby Madsen

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl olivenolie
  • 2 håndfulde persille - kruspersille eller bredbladet persille
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • flagesalt
  • friskkværnet peber - friskkværnet

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld 1 dl olivenolie op i en lille skål.
  2. Hak 2 håndfulde persille fint, og kom den ned til olien.
  3. Pres 2 spsk citronsaft og hæld det sammen med flagesalt og friskkværnet peber ned i olien.
  4. Rør persilleolien, og så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcalKulhydrater: 1gProtein: 0.1gFedt: 25gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gNatrium: 583mgKalium: 26mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.2gVitamin A: 172IUVitamin C: 6mgCalcium: 6mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan bruge persilleolien med det samme eller sætte den på køl i en lukket beholder.

Tips

Du kan som sagt bruge persilleolie i dine bagte kartofler, ligesom det er virkelig lækkert at vende nye kartofler med persilleolie.

Ellers er persilleolien også skøn som dressing på en salat eller vendt med nykogt pasta.

Se også disse opskrifter:

Maste kartofler med persille (mashed potatoes)

Persillesovs (opskrift på klassisk hvid sovs med persille)

Persillepesto - nem pesto med persille og pinjekerner

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    juni 28, 2024 at 11:39 am

    Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give den stjerner 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required