Her er en nem og lækker opskrift på persillepesto. En klassisk pesto med persille og pinjekerner, og den kan laves med eller uden parmesan.
Persillepesto er fantastisk til blandt andet pastaretter, og så er den utrolig nem at lave selv.
Selvfølgelig med masser af bredbladet persille og pinjekerner, og du kan lave pestoen med eller uden parmesan.
Opbevares i køleskabet, hvor den kan holde mindst en uges tid, så lav endelig en stor portion.
Opskrift på nem persillepesto
Ingredienser
- 2 deciliter olivenolie
- 2 håndfulde persille - bredbladet
- 30 gram pinjekerner
- 1 citron
- 2 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- parmesan - hvis ønsket, 2-3 spiseskefulde
Sådan gør du
- Kom olivenolie i en blender.
- Den bredbladede persille skylles, slynges tør og komme i blenderen. Ønskes en tyk pesto kan der tilsættes mere persille.
- Pinjekerner ristes på en pande og kommes ved.
- Pres saften af citron i din persillepesto.
- Hvidløgsfed pilles og kommes i blenderen sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt også lidt parmesan hvis du synes - men den kan undlades. Bland pestoen jævnt.
Anvendelse af persillepesto
Persillepestoen har mange anvendelsesmuligheder, og pifter mange retter op.
Brug den eksempelvis sammen med pasta eller kom den over salaten. Her tilfører den masser af smag.
Men pestoen er også fremragende til mange slags kød, så hav altid et glas med pestoen ved hånden.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments