Her er en nem og lækker opskrift på persillepesto. En klassisk pesto med persille og pinjekerner, og den kan laves med eller uden parmesan.
Persillepesto er fantastisk til blandt andet pastaretter, og så er den utrolig nem at lave selv.
Selvfølgelig med masser af bredbladet persille og pinjekerner, og du kan lave pestoen med eller uden parmesan.
Ingredienser til persillepesto
2 deciliter olivenolie
2 håndfulde bredbladet persille
30 gram pinjekerner
1 citron
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Evt. 2-3 spiseskefulde parmesan
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie i en blender.
- Den bredbladede persille skylles, slynges tør og komme i blenderen. Ønskes en tyk pesto kan der tilsættes mere persille.
- Pinjekerner ristes på en pande og kommes ved.
- Pres saften af citron i din persillepesto.
- Hvidløgsfed pilles og kommes i blenderen sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt også lidt parmesan hvis du synes - men den kan også undlades.
- Blend persillepestoen helt jævn.
Anvendelse af persillepesto
Persillepestoen har mange anvendelsesmuligheder, og pifter mange retter op.
Brug den eksempelvis sammen med pasta eller kom den over salaten. Her tilfører den masser af smag.
Men pesto med persille er osgå fremragende til mange slags kød, så hav altid et glas med pestoen ved hånden.
Persillepesto opbevares i køleskabet, hvor den kan holde mindst en uges tid.
Se også mine opskrifter på: