• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)

Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)

billede med italiensk pesto
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. marts 2025 - Udgivet: 24. januar 2021

Opskrift på den bedste pesto med basilikum, der er en basis pesto med hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesan.

Det er ret nemt at lave sin egen pesto med basilikum, og det giver lynhurtigt en italiensk fornemmelse i køkkenet.

Jeg synes det er synd at mose og mase pestoen for meget, og undgår derfor gerne at køre den på en blender.

Men det er jo en smagssag. Ingredienserne er de samme.

Opskriften giver rigeligt til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pasta med pesto
  • Ramsløgspesto
  • Persillepesto

Opskrift på klassisk pesto

billede med italiensk pesto
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)

4.80 fra 5 stemmer
Opskrift på verdens bedste pesto med basilikum, der er en basis pesto fra Italien med hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesan.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 1 glas
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Kalorier: 1431
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g pinjekerner
  • 3 håndfulde basilikumsblade
  • 2 fed hvidløg - du kan nøjes med 1 fed
  • 50 g parmesan - revet
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pinjekerner ristes let på en varm pande, males i en kværn eller blendes og kommes i en skål.
  2. Basilikumsbladene hakkes helt fint med en skarp kniv og kommes ved.
  3. Hvidløgsfed pilles og presses ned i skålen, og parmesan ost rives med.
  4. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Nu røres olivenolie så gradvist i, men gør det stille og roligt, så pestoen kan nå at opsuge olien.
  6. Hvis du vælger at køre basilikumspestoen i en blender er det samme fremgangsmåde, hvor du også tilsætter olivenolie til sidst.
  7. Pestoen bruges blandt andet til pasta, hvor du vender en enkelt eller to spiseskefulde basilikumspesto sammen med pastaen og serverer straks.

Næringsindhold

Kalorier: 1431kcalKulhydrater: 11gProtein: 25gFedt: 147gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 28gEnkelumættet fedt: 86gKolesterol: 34mgNatrium: 3131mgKalium: 394mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 617IUVitamin C: 4mgCalcium: 626mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Hvis du har mod på og lyst til det, kan du lave din egen pasta til pestoen. Her er min opskrift på hjemmelavet pasta.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required