Få den bedste opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto med masser af friske ramsløg. Pestoen er super nem at lave og nydes til mange retter.
Ramsløgspesto er en virkelig nem og lækker pesto, som kan serveres til utrolig mange retter.
Pestoen er selvfølgelig med masser af friske ramsløg, som du kan finde ganske gratis ude i naturen fra starten af februar og frem til maj.
Den vokser ofte i meget store mængder på samme sted, og du kan ikke tage fejl af duften, når du går forbi: Det dufter nemlig fantastisk af hvidløg.
Pluk bare rigeligt og tag med hjem, hvor du kan bruge de friske ramsløg til denne pesto med ramsløg, men også i madlavning i det hele taget.
Opskrift på ramsløgspesto
Ramsløgspesto - hjemmelavet pesto med ramsløg
Ingredienser
- 2,5 deciliter olivenolie
- 50 gram ramsløg - plukket i mindre stykker
- 100 gram mandler - med skal
- 40 gram parmesan - friskrevet
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til hjemmelavet ramsløgspesto starter du med at finde din blender frem. Det er den nemmeste måde at lave pestoen på.
- Kom så 2,5 deciliter olivenolie i blenderen sammen med ca. 50 gram ramsløg, hvor der selvfølgelig anvendes de friske blade.
- Tilsæt så 100 gram mandler og 40 gram parmesan, der rives frisk ned i pestoen.
- Kør det hele godt sammen.
- Smag til med 1 spiseskefuld citronsaft og salt og friskkværnet peber. Kør hurtigt igen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige ramsløgspesto kan serveres straks, og den passer som sagt fint som dyppelse til grissini, til svinekoteletter, kylling eller sammen med pasta. Mulighederne er mange.
Men den er også god til mange andre retter, hvor du ellers ville servere hvidløg til.
Rester af ramsløgspestoen kan opbevares på køl i ca. 5 dage, men du kan også fryse den ned i mindre portioner, så du altid har den lige ved hånden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: