• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Ramsløgssmør - hjemmelavet smør med ramsløg

Holger Rørby Madsen
Hjemmelavet ramsløgssmør med masser af friske ramsløg, der jo smager en del af hvidløg. En lækker kryddersmør, der blandt andet kan serveres til bøffer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Tilbehør

Oversigt over indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.
  2. Opskrift på ramsløgssmør
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Anvendelse
  7. Fryseegnet
  8. Hvad er ramsløg?
  9. Ramsløg eller liljekonval?
  10. Opskrift på ramsløgspesto
4.80 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på ramsløgssmør. Hjemmelavet kryddersmør med masser af frisk ramsløg, og det bruges til bøf, brød, koteletten og meget andet.

Ramsløgssmør er et fantastisk kryddersmør, som er meget nem at lave.

Gå i skoven og find de friske ramsløg, som derefter hakkes fint inden det æltes ind i smør.

Det synes jeg er den nemmeste måde at lave ramsløgssmør på, men du kan også bruge en blender til det.

Her blendes alle ingredienser til en passende konsistens, som derefter rulles sammen.

Jeg kan dog godt lide der er stykker af ramsløg i smørret, og derfor blender jeg det normalt ikke. Men det er op til dig.

Når du plukker ramsløgene ude i skoven eller andre steder, skal du være sikker på det ER ramsløg, og ikke lignende planter. For så kan du blive syg af det. Det kan du læse mere om længere nede.

Opskriften giver lidt over 200 gram ramsløgssmør, hvilket er nok til fire personer.

Opskrift på ramsløgssmør

4.8 fra 5 stemmer
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 gram smør
  • 20 blade ramsløg
  • 2 spiseskefulde persille - hakket
  • 1 teskefuld sennep
  • 1 spiseskefuld citronsaft
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet og skær det i mindre stykker. Gerne små tern. Kom smørret i en skål.
  • Ramsløg skylles grundigt og slynges tør for vandet. Hak derefter bladene så fint som muligt og kom det ned til smørret.
  • Hak et par spiseskefulde persille helt fint og kom det ved. Persillen kan undlades, men jeg synes den er med til at underbygge den fine og lette hvidløgssmag fra ramsløgene.
  • Kom også lidt sennep og citronsaft ved i dit ramsløgssmør.
  • Med hænderne ælter du nu hurtigt smør og krydderurter sammen, så det bliver til en samlet masse.
  • Form til en aflang pølse, som du lægger på et stykke bagepapir eller madpakkepapir.
  • Rul nu stramt sammen og drej enderne ind som på en nytårsknallert. Lægges på køl.

Næringsindhold

Næringsindhold
Ramsløgssmør - hjemmelavet kryddersmør med ramsløg
Mængde pr. portion
Kalorier
350
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Anvendelse

Det hjemmelavede ramsløgssmør kan bruges til mange forskellige ting.

Jeg bruger det til alt fra ovenpå en lækker bøf eller koteletter, og blot til at smøre ovenpå et stykke nybagt brød. Eksempelvis mit brød, der er lavet af nem dej.

Prøv blandt andet smør med ramsløg til grillede lammekoteletter.

Fryseegnet

Ramsløgssmør er fryseegnet, så lav gerne en større portion og frys dit smør med ramsløg ned til senere brug.

Hvad er ramsløg?

Ramsløg findes i stort omfang i den danske natur, og er en plante, der tydeligt lugter og smager af hvidløg.

Derfor har den også fået kælenavnet Nordens hvidløg, hvilket er meget dækkende.

Sæsonen gør typisk fra marts måned og frem til først på sommeren i juni, og her finder man store mængder af ramsløg ude i naturen.

Ramsløg er ikke kun en god smagsgiver til maden, det indeholder også gode mængder af blandt andet C-vitamin.

Og i køkkenet kan ramsløgene erstatte blandt andet purløg og hvidløg. Så brug endelig løs.

Desuden er ramsløg også blevet så populært, at det kan købes i de fleste supermarkeder.

I øvrigt kan både ramsløgets blade, knopper og blomster spises. Blomsterne er især meget dekorative.

Ramsløg eller liljekonval?

Når du plukker ramsløg, skal du være meget opmærksom.

Ramsløgene minder nemlig en del om den giftige liljekonval, så her er det bedst tis til at kende forskel på ramsløg og liljekonval. Så du ikke bliver syg af det hjemmelavede ramsløgssmør.

Først og fremmest skal du lugte til bladene, Hvis de lugter tydeligt af løg/hvidløg, så er det den rigtige plante.

Og dette gælder både i forhold til liljekonval, men også i forhold til den meget giftige høsttidløs. Så her skal du være opmærksom.

Det bedste tip er altså, at du lugter til bladene. Pluk et blad, bræk det over og luft. Så bør du ikke være i tvivl.

Umiddelbart kan det nemlig være svært at se forskel på bladene på ramsløg, liljekonval og høsttidløs.

Opskrift på ramsløgspesto

Udover ramsløgssmør, kan du også anvende de friske  ramsløg til en lækker ramsløgspesto.

Her skal du bruge 30 blade ramsløg, som blendes med 75 gram parmesan, 75 gram pinjekerner, 2 deciliter olivenolie og et par spiseskefulde citronsaft.

Blendes til en nogenlunde grov masse, som derefter smages til med salt og peber.

Der kan tilsættes mere citron eller mere ramsløg, hvis du synes det.

Se også disse opskrifter:

  • Kyllinge kødboller med ramsløg i grøn karry
  • Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
  • Hurtig opskrift: Verdens bedste kryddersmør
  • Kryddersmør til fisk - se kokkens lækre opskrift
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 250
  • 58
  • 3
  • 2
  • 2
  • 3
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lene Gram Møller

    april 05, 2021 at 10:22 am

    Hej Holger
    Tusind tak for at man kan gemme dine opskrifter i en mappe, da jeg tit ikke kan huske hvilket nyhedsbrev en bestemt opskrift er i, så det er rigtig dejligt at kunne finde en bestemt opskrift hurtigt og kun et sted at lede.

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Forårsgryde - gryderet med kylling, gulerødder og ærter
Ugens madplan uge 19 »

Populært indhold lige nu

pølsehornsdej til pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn med nem pølsehornsdej

billede med svensk pølseret

Svensk pølseret - opskrift på en børnefamilie klassiker

billederesultat for kylling med tilbehør fra det italienske køkken

Kylling med tilbehør fra det italienske køkken

tørstegning af kød

Tørstegning: Kan du spare kalorier ved at tørstege kød?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 5 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's
  • Marcipan med nutella og hvid chokolade

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!