• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillede lammekoteletter (sådan griller du en lammekotelet)

Grillede lammekoteletter (sådan griller du en lammekotelet)

Billede af grillede lammekoteletter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
128
SHARES
FacebookMessenger128PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. juni 2025 - Udgivet: 1. april 2018

Grillede lammekoteletter er bedst når de marineres med hvidløg og rosmarin, og her i denne opskrift kan du se hvordan du gør.

Lammekoteletterne er fremragende til grill, men de kan selvfølgelig også steges på panden. Her er stegetiden den samme. Opskriften er til to personer med en kotelet til hver.

Indhold
  • Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kernetemperatur for lammekoteletter
  • Lammekoteletter
  • Lammeculotte
  • Lammekrone med rosmarin og hvidløg
  • Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce
  • Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
  • Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af grillede lammekoteletter.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg

5 fra 1 stemme
Se her hvor længe grillede lammekoteletter skal have på grillen. Og lav denne dejlige marinade med rosmarin og hvidløg til lammekødet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 555
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 lammekoteletter - på cirka 250 gram stykket
  • 0,5 dl rapsolie
  • 2 spsk rosmarin - frisk og hakket
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom rapsolie op i en lille skål sammen med en teskefuld fint salt. Vask rosmarinen, og pluk et par spiseskefulde blade af. Hak dem groft og kom dem i skålen.
  2. Pil hvidløgsfed og mas dem med en gaffel mod et skærebræt (det er i øvrigt et godt trick til nemt at lave pressede hvidløg). Kom hvidløg op i marinaden, og rør den godt sammen.
  3. Dup lammekoteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Massér det godt ind i lammekødet, og læg så lammekoteletterne i en frysepose, og luk den helt tæt til.
  4. Læg posen med lammekødet på køl, og her må den gerne trække i 6-8 timer. Mindre kan sagtens gøre det, men så længe som muligt.
  5. Tag så lammekødet ud af posen, og gør klar til at grille lammekoteletterne ved direkte varme. Steges ved en god varme, men ikke for hård.
  6. De skal have cirka 3-4 minutter på hver side, men vend dem efter hvert halvandet minut, for så får du en mere saftig lammekotelet.
  7. Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg en skive smør oven på lammekoteletterne ved servering.

Næringsindhold

Kalorier: 555kcalKulhydrater: 3gProtein: 62gFedt: 32gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 11gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 189mgNatrium: 1311mgKalium: 825mgKostfibre: 1gSukker: 0.04gVitamin A: 63IUVitamin C: 3mgCalcium: 63mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér med en bulgursalat og ciabattabrød.

Kernetemperatur for lammekoteletter

StegegradKernetemperatur
Rosa (medium)58–62 °C
Gennemstegt70+ °C

Brug stegetermometer og husk at temperaturen stiger 2–3 grader under hvile.

Lammekoteletter

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på møre lammekoteletter, der nemt steges på panden i smør tilsat rosmarin og hvidløg. Nem og sikker tilberedningsmetode.
Gå til opskrift
Billede af lammekoeteletter.

Lammeculotte

5 fra 11 stemmer
Se her hvordan du steger den perfekte lammeculotte. En nem opskrift med stegetid på lammesteg i pande eller ovn. Med hvidløg og rosmarin.
Gå til opskrift
lammeculotte på pande eller i i ovn

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

5 fra 4 stemmer
Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Gå til opskrift
lammekrone med rosmarin

Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce

4.7 fra 3 stemmer
Udbenet lammekølle er lækkert lammekød, og her får du en opskrift på grillet lammekølle uden ben i rødvinsmarinade og med rødvinssauce til.
Gå til opskrift
udbenet lammekølle

Lammekølle med flødekartofler som gæstemad

5 fra 3 stemmer
Lammekølle med flødekartofler er lækker gæstemad, Lammekøllen bliver perfekt når du steger det i ovnen ved 165 grader, og krydrer det med ramsløg.
Gå til opskrift
lammekølle med flødekartofler

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

4.8 fra 24 stemmer
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
marineret lammemørbrad

FAQ

Hvor lang skal lammekoteletter hvile efter grillning?

Lad dem hvile 5–10 minutter dækket med stanniol – det gør lammekoteletterne saftigere.

Skal man marinere lammekoteletter?

Det er ikke nødvendigt, men det giver mere smag og mørhed. Citron, olie, hvidløg og krydderurter fremhæver lammets naturlige smag.

Hvor sidder lammekoteletter?

Lammekoteletter sidder på ryggen af lammet – nærmere bestemt langs rygraden på den øverste del af dyret. De skæres typisk fra sadelstykket (bageste del af ryggen) og kan opdeles i to typer, nemlig rygkoteletter og koteletter af lammekam.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 11, 2025 at 11:06 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required