Grillede lammekoteletter er bedst når de marineres med hvidløg og rosmarin, og her i denne opskrift kan du se hvordan du gør.
Lammekoteletterne er fremragende til grill, men de kan selvfølgelig også steges på panden. Her er stegetiden den samme. Opskriften er til to personer med en kotelet til hver.
Indhold
- Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Kernetemperatur for lammekoteletter
- Lammekoteletter
- Lammeculotte
- Lammekrone med rosmarin og hvidløg
- Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce
- Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
- Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
- FAQ
- Kommentarer

Grillede lammekoteletter med rosmarin og hvidløg
Ingredienser
- 2 lammekoteletter - på cirka 250 gram stykket
- 0,5 dl rapsolie
- 2 spsk rosmarin - frisk og hakket
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom rapsolie op i en lille skål sammen med en teskefuld fint salt. Vask rosmarinen, og pluk et par spiseskefulde blade af. Hak dem groft og kom dem i skålen.
- Pil hvidløgsfed og mas dem med en gaffel mod et skærebræt (det er i øvrigt et godt trick til nemt at lave pressede hvidløg). Kom hvidløg op i marinaden, og rør den godt sammen.
- Dup lammekoteletterne tørre, og smør dem godt ind i marinaden. Massér det godt ind i lammekødet, og læg så lammekoteletterne i en frysepose, og luk den helt tæt til.
- Læg posen med lammekødet på køl, og her må den gerne trække i 6-8 timer. Mindre kan sagtens gøre det, men så længe som muligt.
- Tag så lammekødet ud af posen, og gør klar til at grille lammekoteletterne ved direkte varme. Steges ved en god varme, men ikke for hård.
- De skal have cirka 3-4 minutter på hver side, men vend dem efter hvert halvandet minut, for så får du en mere saftig lammekotelet.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og læg en skive smør oven på lammekoteletterne ved servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Servér med en bulgursalat og ciabattabrød.
Kernetemperatur for lammekoteletter
Stegegrad | Kernetemperatur |
---|---|
Rosa (medium) | 58–62 °C |
Gennemstegt | 70+ °C |
Brug stegetermometer og husk at temperaturen stiger 2–3 grader under hvile.
Lammekoteletter
Lammeculotte
Lammekrone med rosmarin og hvidløg
Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce
Lammekølle med flødekartofler som gæstemad
Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
FAQ
Lad dem hvile 5–10 minutter dækket med stanniol – det gør lammekoteletterne saftigere.
Det er ikke nødvendigt, men det giver mere smag og mørhed. Citron, olie, hvidløg og krydderurter fremhæver lammets naturlige smag.
Lammekoteletter sidder på ryggen af lammet – nærmere bestemt langs rygraden på den øverste del af dyret. De skæres typisk fra sadelstykket (bageste del af ryggen) og kan opdeles i to typer, nemlig rygkoteletter og koteletter af lammekam.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.