• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Lammekrone med rosmarin og hvidløg

Holger Rørby Madsen
Lammekrone med rosmarin og hvidløg er noget af det allerbedste kød, der har masser af smag. Og lammekrone er ikke kun godt til påske. Her er lammekronen tilberedt i ovnen. Foto: iStock.com/Vladimir Mironov.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Lam

Oversigt over indhold

  1. Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
  2. Opskrift på lammekrone med rosmarin
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.

Lammekrone med rosmarin og hvidløg er en klassiker til påske, men kan bestemt nydes året rundt.

Og med denne lækre opskrift får du en virkelig smagfuld lammekrone.

Opskriften er til fire personer. Er I meget sultne, kan der laves lidt større portion.

Se også: Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn

Opskrift på lammekrone med rosmarin

5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 stk. lammekrone - på hver ca. 400 gram
  • 4 spiseskefulde olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • rosmarin - evt. også timian, frisk
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at pudse lammekrone af for fedt, og skær ribbenene helt fri. Som du ser på billedet. Eller bed slagteren om at gøre det for dig.
  • Derefter ridses forsiden (kødsiden) i skrå ruder.
  • Pil hvidløg og del i kvarte, som du derefter presser ned i olivenolien. Hak frisk rosmarin fint, og kom det ved. Mos det godt rundt, eventuelt med bagsiden af en ske. Du kan med fordel også komme lidt frisk timian ved.
  • Smør nu de to stykker lammekrone godt ind i marinaden, og lad dem trække i mindst en time. Men har du tid til det, bliver de endnu bedre hvis de får fire timer.
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og læg lammekronerne i.
  • Steg dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. Så er de let rosa, uden hverken at være rå eller tørre.
  • Pak dem straks ind i lidt sølvpapir, og lad dem hvile i 15 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Lammekrone med rosmarin og hvidløg
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Lammekrone med rosmarin serveres eventuelt med hasselback kartofler og en god bønnesalat med tomater.

Se flere opskrifter med lam:

Lammekølle i fad med kartofler og lammesky

Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)

Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 64
  • 36
  • 11
  • 6
  • 2
  • 2
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karin Skotbo

    november 05, 2023 at 12:15 pm

    Jeg har betalt kr 29 for at modtage opskrifter uden annoncer med der er stadig ovennævnte når jeg søger en opskrift vil I gerne rette det så jeg kan slå direkte op på de opskrifter jeg ønsker at benytte,
    Bh Karin S

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 05, 2023 at 12:40 pm

      Hej Karin
      Du skal blot lige logge ind, så forsvinder annoncerne 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Grillede kødboller på spyd (saftige og lækre)
Grillede koteletter med ben og flødestuvet savoykål »

Populært indhold lige nu

mad til børn med pasta og kylling

Opskrift på mad til børn med pasta og kylling

Stempelkaffen ift kolesterol

Stempelkaffen kan øge dit kolesteroltal

bedstefars skæg

Bedstefars skæg - opskrift på kage med bagt marengs

billede med broccolilasagne

Broccolilasagne - nem og sund opskrift uden kød

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 2 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!