Se den lækre opskrift på lammekrone med rosmarin og hvidløg. Lammekronen steges i ovnen, hvor stegetiden er cirka 25 minutter.
Lammekrone med rosmarin og hvidløg er en klassiker til påske, men kan bestemt nydes året rundt.
Og med denne lækre opskrift får du en virkelig smagfuld lammekrone.
Opskriften er til fire personer. Er I meget sultne, kan der laves lidt større portion.
Se også: Lammeculotte - stegetid i pande eller ovn
Opskrift på lammekrone med rosmarin
Ingredienser
- 2 stk. lammekrone på hver ca. 400 gram
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 fed hvidløg
- rosmarin evt. også timian, frisk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at pudse lammekrone af for fedt, og skær ribbenene helt fri. Som du ser på billedet. Eller bed slagteren om at gøre det for dig.
- Derefter ridses forsiden (kødsiden) i skrå ruder.
- Pil hvidløg og del i kvarte, som du derefter presser ned i olivenolien. Hak frisk rosmarin fint, og kom det ved. Mos det godt rundt, eventuelt med bagsiden af en ske. Du kan med fordel også komme lidt frisk timian ved.
- Smør nu de to stykker lammekrone godt ind i marinaden, og lad dem trække i mindst en time. Men har du tid til det, bliver de endnu bedre hvis de får fire timer.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir, og læg lammekronerne i.
- Steg dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 25 minutter. Så er de let rosa, uden hverken at være rå eller tørre.
- Pak dem straks ind i lidt sølvpapir, og lad dem hvile i 15 minutter.
Næringsindhold
Noter
Lammekrone med rosmarin serveres eventuelt med hasselback kartofler og en god bønnesalat med tomater.
Se flere opskrifter med lam:
Lammekølle i fad med kartofler og lammesky
Kernetemperatur på lam (lammekølle og lammefilet)
Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce