• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce

Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce

udbenet lammekølle
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. april 2021 - Udgivet: 1. april 2021

Udbenet lammekølle er lækkert lammekød, og her får du en opskrift på grillet lammekølle uden ben i rødvinsmarinade og med rødvinssauce til.

Her er en lækker opskrift på udbenet lammekølle, der er god som påskemad eller en påskefrokost, men som naturligvis kan laves på alle tider af året.

Lammekølle uden ben kræver lidt tid til forberedelse, da den bliver bedst, hvis den ligger i et halvt døgn i en god rødvinsmarinade. Men her passer lammekødet jo sig selv.

Derefter er den udbenede lammekølle nem at tilberede, og du skal huske at lave den fantastiske rødvinssauce til, som du også finder opskriften på længere nede.

Opskrift på udbenet lammekølle

udbenet lammekølle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Udbenet lammekølle med marinade og rødvinssauce

4.67 fra 3 stemmer
Udbenet lammekølle er lækkert lammekød, og her får du en opskrift på grillet lammekølle uden ben i rødvinsmarinade og med rødvinssauce til.
Forb. tid 15 minutter min
Marinering 12 timer t
Antal: 4 personer
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 lammekølle - udbenet
Marinade
  • 3 dl rødvin
  • 1½ dl oksebouillon - jeg brugte vand og Fond du Chef
  • 2 spsk appelsinmarmelade
  • ¼ dl balsamico
  • Lidt rosmarin - finthakket
  • 1 tsk. ingefær - frisk ingefær, finthakket
  • 2 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 1 tsk. merian - friskhakket
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 laurbærblade - knuste
Rødvinssauce med balsamico
  • 4 markchampignon - skåret i tykke skive
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 spsk balsamico
  • ½ flaske rødvin
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ribsgele - efter smag
  • Lidt rørsukker
  • smør

Fremgangsmåde
 

  1. Udbenet lammekølle ridses i tern på begge sider.
  2. Kom ingredienserne til marinaden i en gryde, bring det i kog og lad det simre uden låg i ½ time.
  3. Lad din rødvinsmarinade køle af.
  4. Kom kødet i en pose og tilsæt marinaden, sørg for at det bliver godt fordelt. Lad det marinere natten over. Eller 10-12 timer.
  5. Tænd op i din grill, og du kan bruge både kulgrill eller gasgrill.
  6. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt, krydr det med salt og friskkværnet peber og grill det til det er som du ønsker det. Udbenet lammekølle smager bedst, når kødet stadig er rosa.
  7. Rødvinssauce: Varm smør op i en lille gryde tilsæt skalotteløg og lad det sautere til de bliver bløde.
  8. Tilsæt champignon, lad det stege med og tilsidst tilsættes rosmarinkvistene.
  9. Hæld balsamico ved og lad det koge helt ind.
  10. Hæld rødvinen på, bring det i kog, skru ned og lad det simre uden låg til det er reduceret så meget, så der kun er ca. 1½ dl tilbage.
  11. Hæld fløde på og smag til med salt, friskkværnet peber, sukker og ribsgele.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Udbenet lammekølle serveres sammen med den lækre rødvinssauce, og gerne nogle af mine timiankartofler.

Se også disse opskrifter med lam:

Sådan laver du marinerede lammemørbrad

Skøn lammekølle med flødekartofler som gæstemad

Guide til den rigtige kernetemperatur på lammekød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required