Udbenet lammekølle er lækkert lammekød, og her får du en opskrift på grillet lammekølle uden ben i rødvinsmarinade og med rødvinssauce til.
Her er en lækker opskrift på udbenet lammekølle, der er god som påskemad eller en påskefrokost, men som naturligvis kan laves på alle tider af året.
Lammekølle uden ben kræver lidt tid til forberedelse, da den bliver bedst, hvis den ligger i et halvt døgn i en god rødvinsmarinade. Men her passer lammekødet jo sig selv.
Derefter er den udbenede lammekølle nem at tilberede, og du skal huske at lave den fantastiske rødvinssauce til, som du også finder opskriften på længere nede.
Opskrift på udbenet lammekølle
Ingredienser
- 1 lammekølle - udbenet
Marinade
- 3 dl rødvin
- 1½ dl oksebouillon - jeg brugte vand og Fond du Chef
- 2 spiseskefulde appelsinmarmelade
- ¼ dl balsamico
- Lidt rosmarin - finthakket
- 1 tsk. ingefær - frisk ingefær, finthakket
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 tsk. merian - friskhakket
- 1 tsk. løgpulver
- 2 laurbærblade - knuste
Rødvinssauce med balsamico
- 4 markchampignon - skåret i tykke skive
- 1 skalotteløg - finthakket
- 2 kviste rosmarin
- 2 spsk. balsamico
- ½ flaske rødvin
- 2½ dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- ribsgele - efter smag
- Lidt rørsukker
- smør
Sådan gør du
- Udbenet lammekølle ridses i tern på begge sider.
- Kom ingredienserne til marinaden i en gryde, bring det i kog og lad det simre uden låg i ½ time.
- Lad din rødvinsmarinade køle af.
- Kom kødet i en pose og tilsæt marinaden, sørg for at det bliver godt fordelt. Lad det marinere natten over. Eller 10-12 timer.
- Tænd op i din grill, og du kan bruge både kulgrill eller gasgrill.
- Tag kødet op af marinaden og dup det tørt, krydr det med salt og friskkværnet peber og grill det til det er som du ønsker det. Udbenet lammekølle smager bedst, når kødet stadig er rosa.
- Rødvinssauce: Varm smør op i en lille gryde tilsæt skalotteløg og lad det sautere til de bliver bløde.
- Tilsæt champignon, lad det stege med og tilsidst tilsættes rosmarinkvistene.
- Hæld balsamico ved og lad det koge helt ind.
- Hæld rødvinen på, bring det i kog, skru ned og lad det simre uden låg til det er reduceret så meget, så der kun er ca. 1½ dl tilbage.
- Hæld fløde på og smag til med salt, friskkværnet peber, sukker og ribsgele.
Næringsindhold
Note
Udbenet lammekølle serveres sammen med den lækre rødvinssauce, og gerne nogle af mine timiankartofler.
Se også disse opskrifter med lam:
Sådan laver du marinerede lammemørbrad
Skøn lammekølle med flødekartofler som gæstemad
Guide til den rigtige kernetemperatur på lammekød

Comments
No Comments