Sådan laver du timiankartofler i ovnen. Du bruger små kartofler, der bages i ovnen med olie og timian, og så har du lækkert tilbehør.
Timiankartofler: Dette er min opskrift på timiankartofler, og jeg håber du kan lide opskriften. Giv den gerne en vurdering fra 1-5 stjerner. På forhånd tak.
Timiankartofler er nemme at lave som tilbehør til blandt andet en god bøf eller en culottesteg.
Men de er faktisk gode som tilbehør til de fleste kødretter, hvor afløser de mere almindelige hvide kartofler.
Tørret timian er glimrende til kartoflerne, men du kan også anvende en frisk timian, hvor du piller bladene af og vender kartoflerne med dem.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på timiankartofler
Ingredienser
- 650 gram kartofler små, disse er Vildmose-kartofler
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde timian tørret
- Lidt salt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne, så de er helt fri for jord. Hvis du køber de små kartofler i bakke, er de dog ofte vasket tilstrækkeligt, men vask dem gerne for en sikkerheds skyld.
- Kom kartoflerne op i en skål, og tilsæt også olivenolie, tørret timian og salt. Du kan selvfølgelig også anvende frisk timian.
- Bland det hele godt rundt med hænderne, så du får fordelt olie, salt og timian på alle kartofler.
- Hæld timiankartoflerne i et ildfast fad, og du kan lette rengøringen ved at beklæde fadet med bagepapir.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 30 minutter. Tiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på kartoflerne.
- Stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at sikre, at kartoflerne er møre.
- Sluk ovnen, og lad kartoflerne hvile derinde i 5-10 minutter inden servering.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte timiankartofler serveres til stort alle slags kød.
De passer blandt andet perfekt til både bøffer og kylling.
Se også mine opskrifter på:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
jeg nyder dine skønne opskrifter og kigger ofte efter hvad du foreslår af tilbehør.
Tak 🙂
Kan de opvarmes dagen efter. Ellers måske bare laves klar dagen før også i ovnen på dsgen ?