Sådan laver du timiankartofler i ovnen. Du bruger små kartofler, der bages i ovnen med olie og timian, og så har du lækkert tilbehør.
Timiankartofler er nemme at lave som tilbehør til blandt andet en god bøf eller en culottesteg.
Men de er faktisk gode som tilbehør til de fleste kødretter, hvor afløser de mere almindelige hvide kartofler.
Tørret timian er glimrende til kartoflerne, men du kan også anvende en frisk timian, hvor du piller bladene af og vender kartoflerne med dem.
Opskriften er til fire personer. Se også min populære opskrift på kartoffelbåde i ovn.
Opskrift på timiankartofler
Timiankartofler opskrift: Små kartofler med timian i ovn
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små, disse er Vildmose-kartofler
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde timian - tørret
- salt
Sådan gør du
- Vask kartoflerne, så de er helt fri for jord. Hvis du køber de små kartofler i bakke, er de dog ofte vasket tilstrækkeligt, men vask dem gerne for en sikkerheds skyld.
- Kom kartoflerne op i en skål, og tilsæt også olivenolie, tørret timian og salt. Du kan selvfølgelig også anvende frisk timian.
- Bland det hele godt rundt med hænderne, så du får fordelt olie, salt og timian på alle kartofler.
- Hæld timiankartoflerne i et ildfast fad, og du kan lette rengøringen ved at beklæde fadet med bagepapir.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 30 minutter. Tiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på kartoflerne.
- Stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at sikre, at kartoflerne er møre.
- Sluk ovnen, og lad kartoflerne hvile derinde i 5-10 minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte timiankartofler serveres til stort alle slags kød.
De passer blandt andet perfekt til både bøffer og kylling.
Se også mine opskrifter på:
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Lena
Kan man stege culottestegen og de små stegte kartofler, samtidig i ovnen? Bliver kartoflerne så sprøde?
Rikke Kragh
Det er lidt træls du ikke svarer folks beskeder.
Jeg ville nemlig gerne ha svar på Henriettes spørgsmål.
Holger Rørby Madsen
Hej Rikke
Undskyld, den havde jeg simplethen overset. Der er svaret nu 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørn Hansen
Jeg bruger en plasticpose til at blande ingredienserne i.
Henriette
Kan de opvarmes dagen efter. Ellers måske bare laves klar dagen før også i ovnen på dsgen ?
Holger Rørby Madsen
Hej Henriette
Ja, det kan du godt, men kartoflerne ændrer lidt konsistens og smag. Så jeg ville altid lave dem friske. Og husk at sætte dem hurtigt på køl efter tilberedning, så de ikke udvikler sig til bakteriebomber.
Alt det bedste
Holger
bente toft
jeg nyder dine skønne opskrifter og kigger ofte efter hvad du foreslår af tilbehør.
Tak 🙂