Se her hvordan du laver sprøde hvidløgskartofler i ovn. Kartoflerne vendes i en hvidløgsolie og lidt timian. og bages i 40 minutter.
Hvidløgskartofler i ovn smager super godt, og så er de ret nemme at lave.
I denne opskrift har jeg anvendt seks fed hvidløg, fordi jeg er ret glad for hvidløg.
Du kan selvfølgelig sagtens bruge et par stykker mindre - eller flere, hvis du synes det.
Jeg har brugt små kartofler, som jeg delte på midten, og det synes jeg, fungerer godt. Du kan dog sagtens anvende større kartofler, som så skæres i mindre stykker eller kartoffelbåde.
Og så skal du ikke bage hvidløgskartoflerne ved højere varme end angivet, da de simpelthen så bliver for svedne i ovnen.
De må gerne karamellisere lidt, som du kan se på billedet, men de skal ikke være sorte og ligne kul. Så hold ovnen på de 175 grader varmluft.
Opskrift på hvidløgskartofler i ovn med timian
Hvidløgskartofler i ovn med timian
Ingredienser
- 600 gram kartofler
- 4 spsk olivenolie
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk tørret timian
- salt
Sådan gør du
- Kartoflerne skal vaskes, men ikke skrælles, og de kommes derefter i en skål.
- Pil hvidløgsfed, og pres dem derefter ned til kartoflerne.
- Tilsæt så olivenolie, citronsaft og tørret timian, og brug hænderne til at vende kartoflerne godt rundt, så smagen fordeles.
- Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og gerne med skæresiden nedad. Læg dem i ét lag, så de bliver sprøde.
- Bag hvidløgskartoflerne bed 175 grader varmluft, hvor de skal have cirka 40 minutter. Stik i dem for at mærke om de er møre.
- Drys kartoflerne med lidt salt, og så skal de serveres til en lækker oksefilet eller culottesteg.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringstips og opskrifter
Her er tre opskrifter på velsmagende oksestege, som du kan eventuelt kan servere dine hvidløgskartofler i ovn til.
Har du ikke lyst til at spise kartoflerne med kød, finder du en masse gode vegetaropskrifter under menupunktet kategorier.
Mie Sørensen
Hej
Når jeg skal vende kartofler i olie og krydderier, gør jeg det altid i en pose. Det er nemt, fedter ikke og behøver ikke ret meget olie.
Hilsen Mie.