Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.
Helstegt oksemørbrad i ovn er luksusmad, som samtidig er meget hurtig at lave.
Den samlede tilberedningstid i ovn er blot omkring 20 minutter, hvorefter stegen gerne må hvile i yderligere 15 minutter.
Men husk: Kernetemperaturen afgør hvornår kødet er færdigstegt - ikke tiden! Så husk at anvende et stegetermometer.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på hel oksemørbrad i ovn
Opskriften er til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.
Helstegt oksemørbrad
Ingredienser
- 800 gram oksemørbrad - afpudset
- salt - gerne groft salt eller flagesalt
- friskkværnet peber - evt. en 5-peber blanding
- Lidt timian - frisk, eller rosmarin
- 25 gram smør - til bruning
Sådan gør du
- Du kan bede slagteren afpudse oksemørbraden, og ellers må du selv i gang, Det er ikke så svært. Med en skarp kniv fjerner du sølvhinden og andet fedt og skidt, og så salter du mørbraden godt. Lad den nu hvile i 30 minutter.
- Varm en pande op, og kom smør på. Lad det brune af ved en god varme - gerne 8 på en skala fra 1-9. Du skal altså brune oksemørbraden ved høj varme.
- Læg nu mørbraden på panden, og brun den hele vejen rundt. Giv den en god stegeskorpe, da det giver en fantastisk smag i den færdige oksemørbrad. Dryp smør op over kødet imens.
- Læg mørbraden i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over. Krydr med friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin.
- Helstegt oksemørbrad steges nu færdig i ovnen, og det sker ved 200 °C over- og undervarme. Her skal den have omkring 20 minutter.
- Stik et stegetermometer ind midt i mørbraden, så du får den perfekte oksemørbrad. Kernetemperaturen skal være på 57 grader, da oksemørbraden så er medium stegt, hvilket er helt perfekt.
- Tag din oksemørbrad ud når den når de 57 grader, og læg den til hvile på et skærebræt, og her skal den ligge i yderligere 15 minutter. Du må ikke dække mørbraden til, fordi den så koger videre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Anretning og tilbehør
Derefter kan du så skære din helstegte oksemørbrad i skiver, og anrette med flødekartofler og dampede grønne asparges.
Du kan også servere oksemørbraden med de nemme pommes anna.
Helstegt oksemørbrad med bacon
Du kan også lave en virkelig lækker udgave af helstegt oksemørbrad i ovn med bacon og champignon.
Her skal du først svitse et finthakket løg og to finthakkede fed hvidløg på en pande med lidt smør. Fire soltørrede tomater i olie hakkes ligeledes og svitses med.
Læg skiver af bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, og rækken skal være lige så lang som din oksemørbrad. Lad baconskiverne overlappe hinanden lidt.
Fordel indholdet fra panden over baconskiverne.
Oksemørbraden brunes af i lidt smør på en pande, og krydres med salt og peber. Lægges derefter på tværs af baconskiverne.
Fold baconskiverne forsigtigt op om mørbraden, og vend den rundt så samlingen ligger nederst.
250 gram champignon renses og snittes i kvarte, som derefter svitses ved en god varme på panden. Fordel champignon i et ildfast fad. Hæld oksefond ved indtil champignonerne er næsten dækket, og læg oksemørbrad med bacon ovenpå.
Steg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter. Mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise 57 grader. Lad din oksemørbrad hvile utildækket på et skærebræt.
Jævn skyen inklusiv champignon med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og server sammen med en cremet kartoffelmos. Retten kan minde lidt om den klassiske Beef Weelington.
Ingelise larsen
Kan jeg stege 3 oksemørbrad i ovnen på en gang vi bliver 17 pers.
Holger Rørby Madsen
Hej Ingelise
Det kan du sagtens - og tiden er den samma. Husk at bruge stegetermometer 🙂
Alt det bedste
Holger
Kurt
Jeg finder bare de lækreste opskrifter fra Madens Verden. Der søger jeg først, når jeg skal have inspiration :0) Det slår aldrig fejl.
Jane burmeister
Vil lave oxemørbrad til lørdag aften - havde regnet med som bøffer m madagascarpeber.
Men tænker nu, om jeg kan helstege den - knapt 1200 gram gallowaymørbrad - i ovn efter din opskrift m forbrænding og så ovn i 20 min v 200 gr varmluft - men stadig m madagascarpeberet.
Er det så en god eller dårlig ide med flambering efter bruning og inden fortsat stigning i ovnen?
Er duer ideen slet ikke?
Meget gerne svar i dag, torsdag!
Vh Jane b