Min opskrift på oksemørbradgryde med champignon og gulerødder. En kalorielet udgave og med en tilberedningstid på omkring 30 minutter.
Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder er en nem og hurtig gryderet med masser af smag, og det er en god måde at bruge rester af en oksemørbrad.
Det kan være hvis du har lavet en chateaubriand, hvor enderne af mørbraden så kan skæres i tern og anvendes i denne ret. Du kan iøvrigt også bruge kalvemørbrad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør. Se i øvrigt også min opskrift på den klassiske mørbradgryde med svinemørbrad eller hvordan du laver en helstegt oksemørbrad.
Opskrift på oksemørbradgryde
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 600 gram oksemørbrad - i tern
- 200 gram champignon - i skiver
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - i skiver
- 200 gram gulerødder - i tern
- 2 spiseskefulde tomatpasta - koncentreret
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter oksebouillon - 5 dl vand + 1 terning
- 2 teskefulde timian - tørret
- 2 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 0,5 deciliter fløde - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Til oksemørbradsgryde starter du med at skære oksemørbraden ud i mindre tern. Brug evt. en rest af mørbrad, og her kan du selvfølgelig også bruge en rest kalvemørbrad. Gør også de øvrige ingredienser klar.
- Brun kødet hurtigt på en meget varm pande, så det får stegeskorpe. Krydres med salt og peber og kommes i en gryde. Jeg bruner kødet af på en pande for at opnå mere stegesmag, men du kan også gøre det hele i gryden. Her lægges kødet så til side efter bruning.
- Brun så champignon grundigt på den varme pande, hvorefter der tilsættes lidt olie. Steg så løg og hvidløg med et minuts tid uden løget tager farve. Kommes ligeledes i gryden.
- Fjern panden og sæt gryden på kogepladen, hvor gulerødder og tomatpasta tilsættes. Varm op ved en god varme og vend rundt.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld oksebouillon ved. Gerne en varm bouillon, så temperaturen i gryden ikke sænkes.
- Rør rundt og tilsæt timian sammen med paprika, engelsk sauce og lidt fløde. Fløden runder lige smagen af, men kan undværes.
- Kog op, skru lidt ned for varmen og lad nu oksemørbradgryden simre under låg i ca. 30 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Oksemørbradgryde serveres straks sammen med kogte ris og grøntsager, og her kan jeg blandt andet anbefale kogt rosenkål, der passer fint til retten.
En kartoffelmos er dog heller ikke dum til gryderetten.
Se også mine populære opskrifter på:
Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon
Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
Lækker gullasch med kartoffelmos
Lone Mathilde Marie Jørgensen
En rigtig dejlig varmende og mættede ret med kartoffelmos. Det lige det man trænger til i sådan et vejr. Her I Nordjylland er vejret nærmest lagt i dybfryseren. Der bidende koldt. God dag til dig 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tak for de pæne ord, og ja, I er hårdt ramt i det nordjyske. Det er blevet noget af et vintervejr.
Men her er jo sådan god gryderet jo altid god 🙂
Alt det bedste til dig
Holger