Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.
Oksegryde med rødvin og grøntsager er en virkelig dejlig gryderet, der får lov til at simre i tre timer. Simremad, når den er bedst.
Oksegryden indeholder både oksekød, kartofler og gulerødder, og er derfor en komplet ret at stille på bordet.
Der skal altså ikke yderligere tilbehør til, og derfor er det faktisk en ganske nem og langtidsstegt gryderet at lave.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på oksegryde
Oksegryde med rødvin og grøntsager (opskrift på simremad)
Ingredienser
- 600 gram oksekød - i tern
- 3 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 2 teskefulde paprika
- 3 spiseskefulde hvedemel
- 2 deciliter rødvin
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spiseskefulde engelsk sauce
- 5 deciliter oksefond
- 1 potte timian
- 2 laurbærblade
- 250 gram champignon
- 300 gram kartofler - små
- 4 gulerødder
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Oksekødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle, og brunes i to omgange i en stegegryde, så det får stegeskorpe. Krydr med salt og peber og læg til side.
- Rødløg hakket meget groft (skæres ud i grove stykker), hvidløg hakkes ligeledes groft, og sauteres let i en god klat smør, uden at tage for meget farve. Det tager 3-4 minutter.
- Tilsæt så paprika og hvedemel, vend det rundt og kom rødvin ved. Lad det tykne, og tilsæt så hakkede tomater, engelsk sauce, oksefond og bladene fra en god dusk timian. Eller brug en spiseskefuld tørret timian, det er også okay.
- Kom kødet tilbage i gryden.
- Kom laurbærblade ved, læg låget på og lad nu oksegryden simre ved svag varme i to timer.
- Et kvarter før de to timer er gået, børstes champignon rene for jord, skæres i kvarte og svitses grundigt på en varm pande.
- De små kartofler deles i kvarte, mens gulerødder snittes i mindre skiver.
- Når champignonerne er svitset godt af, kommes kartofler og gulerødder på panden, og det hele sauteres et par minutter yderligere.
- Hæld det så ned i stegegryden, vend rundt, læg låget på igen og lad nu din oksegryde simre yderligere en time, så kartofler og gulerødder koges helt møre.
- Smag oksegryden til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt sukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre oksegryde serveres straks som den er, og gerne med et stykke kærnemælksbrød til.
En lækker spidskålssalat med æble passer også godt til gryderetten.
Se også mine opskrifter på:
Gullasch med kartoffelmos (ungarsk gryderet)
Nette
Hvad betyder en potte timian?
Venlig Hilsen Nette
Holger Rørby Madsen
Hej Nette
Det er blot de potter, som du køber krydderurter i 🙂
Alt det bedste
Holger
Gitte Skafte
Hvilken type oksekød er bedst at bruge, hvis man skal være sikker på at kødet er mørt ?
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Jeg foretrækker tykkam eller bov 🙂
Det plejer at give en super mør gryderet.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Karen
Hej
Skal de små kartofler skrælles?
Holger Rørby Madsen
Hej Karen
Nej, det behøver du ikke. De skal blot lige vaskes.
Alt det bedste
Holger
Karen
Mange tak
Julie Nielsen
Kan den fryses ned? 🙂
Mvh Julie
Holger Rørby Madsen
Hej Julie
Det kan du tro - gryderetten kan sagtens fryses. Husk at gøre det relativt hurtigt efter retten er færdiglavet af hygiejniske årsager.
Alt det bedste
Holger
Christina
Hjælp lige en total madlavnings idiot... der står kødet skal steges og lægges til side. Men hvornår puttes det i gryden igen??
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Der findes ikke idioter når vi taler madlavning her på Madens Verden 🙂
Her bliver vi alle klogere på madlavningen - og det er noget helt andet.
Jeg har opdateret opskriften og lavet et punkt mere. Kødet skal tilbage ved punkt 4.
Alt det bedste til dig - og god fornøjelse.
Holger
Aage Munch
Bedre ret end oksekød i rødvin og grøntsager findes næppe !!!
Madensverden.dk
Hej Aage
Tak for det - og sådan en oksegryde med rødvin er fantastisk!
De bedste hilser
Holger
elly elversøe
Tak for dejlige opskrifter på vintermad i gryde - de kommer lige tilpas - når jeg er udgået for idé om hvad vi skal spise i dag og i morgen.og de er til at betale.
m.v.h. elly e