• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksegryde

Oksegryde

billederesultat for oksegryde med rødvin
4.8 fra 95 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
519
SHARES
FacebookMessenger519PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. maj 2024 - Udgivet: 23. oktober 2020

Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.

Oksegryde med rødvin og grøntsager er en virkelig dejlig gryderet, der får lov til at simre i tre timer. Simremad, når den er bedst.

Oksegryden indeholder både oksekød, kartofler og gulerødder, og er derfor en komplet ret at stille på bordet.

Der skal altså ikke yderligere tilbehør til, og derfor er det faktisk en ganske nem og langtidsstegt gryderet at lave.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gullasch med kartoffelmos
  • Slagtermesterens vintergryde
  • Vikingegryde
  • Mørbradgryde

Opskrift på oksegryde

billederesultat for oksegryde med rødvin
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksegryde

4.77 fra 95 stemmer
Her er min opskrift på gammeldags oksegryde med rødvin og grøntsager. Dejlig og nem simremad, hvor oksekød koges mørt som smør i tre timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 641
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g oksekød - i tern
  • 3 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 5 dl oksefond
  • 1 potte timian
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 300 g kartofler - små
  • 4 gulerødder
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Oksekødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle, og brunes i to omgange i en stegegryde, så det får stegeskorpe. Krydr med salt og peber og læg til side.
  2. Rødløg hakket meget groft (skæres ud i grove stykker), hvidløg hakkes ligeledes groft, og sauteres let i en god klat smør, uden at tage for meget farve. Det tager 3-4 minutter.
  3. Tilsæt så paprika og hvedemel, vend det rundt og kom rødvin ved. Lad det tykne, og tilsæt så hakkede tomater, engelsk sauce, oksefond og bladene fra en god dusk timian. Eller brug en spiseskefuld tørret timian, det er også okay.
  4. Kom kødet tilbage i gryden.
  5. Kom laurbærblade ved, læg låget på og lad nu oksegryden simre ved svag varme i to timer.
  6. Et kvarter før de to timer er gået, børstes champignon rene for jord, skæres i kvarte og svitses grundigt på en varm pande.
  7. De små kartofler deles i kvarte, mens gulerødder snittes i mindre skiver.
  8. Når champignonerne er svitset godt af, kommes kartofler og gulerødder på panden, og det hele sauteres et par minutter yderligere.
  9. Hæld det så ned i stegegryden, vend rundt, læg låget på igen og lad nu din oksegryde simre yderligere en time, så kartofler og gulerødder koges helt møre.
  10. Smag oksegryden til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt sukker.

Næringsindhold

Kalorier: 641kcalKulhydrater: 61gProtein: 62gFedt: 13gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 98mgNatrium: 30342mgKalium: 2161mgKostfibre: 7gSukker: 30gVitamin A: 10412IUVitamin C: 40mgCalcium: 202mgJern: 9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den lækre oksegryde serveres straks som den er, og gerne med et stykke kærnemælksbrød til.

En lækker spidskålssalat med æble passer også godt til gryderetten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen

    november 30, 2024 at 1:57 pm

    Det er irriterende, at man så tit står og mangler ingredienserne til dine opskrifter. Nu mangler jeg champignon. Jeg har oksekød i tern, men i dine opskrifter - jeg har forløbig været igennem 6-7 af dem - skal man bruge champignoner, som jeg ikke har. Det ville være ualmindelig rart, hvis du også kunne finde på på at skrive, hvad man gør, når man mangler én eller flere af de ingredienser, der indgår i retterne. Hvordan erstatter man - som i dette tilfælde - champignoner?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 30, 2024 at 3:45 pm

      Hej David
      Tak for det og det er noteret. Men jeg prøver faktisk at lave opskrifterne med råvarer, som man normalt kan købe alle steder.
      Jeg synes da champignon plejer at være i de fleste supermarkeder/købmænd, og ellers må du lige tale med din købmand. De kan nemt skaffes hjem.
      Netop champignon bruger jeg ofte, da de både er sunde og giver en fantastisk smag (og umami) til retterne.
      Men de kan også blot udelades, og du får stadig en fin oksegryde ud af det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Nette

    februar 22, 2024 at 8:41 pm

    Hvad betyder en potte timian?
    Venlig Hilsen Nette

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 24, 2024 at 8:06 am

      Hej Nette
      Det er blot de potter, som du køber krydderurter i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Gitte Skafte

    oktober 18, 2023 at 1:48 pm

    Hvilken type oksekød er bedst at bruge, hvis man skal være sikker på at kødet er mørt ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2023 at 6:47 pm

      Hej Gitte
      Jeg foretrækker tykkam eller bov 🙂
      Det plejer at give en super mør gryderet.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Karen

    oktober 11, 2023 at 11:48 pm

    Hej
    Skal de små kartofler skrælles?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 12, 2023 at 6:43 am

      Hej Karen
      Nej, det behøver du ikke. De skal blot lige vaskes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Karen

        oktober 15, 2023 at 1:28 pm

        Mange tak

  5. Julie Nielsen

    februar 03, 2023 at 11:53 am

    Kan den fryses ned? 🙂
    Mvh Julie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 03, 2023 at 12:48 pm

      Hej Julie
      Det kan du tro - gryderetten kan sagtens fryses. Husk at gøre det relativt hurtigt efter retten er færdiglavet af hygiejniske årsager.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Christina

    oktober 22, 2020 at 9:43 pm

    Hjælp lige en total madlavnings idiot... der står kødet skal steges og lægges til side. Men hvornår puttes det i gryden igen??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2020 at 7:52 am

      Hej Christina
      Der findes ikke idioter når vi taler madlavning her på Madens Verden 🙂
      Her bliver vi alle klogere på madlavningen - og det er noget helt andet.
      Jeg har opdateret opskriften og lavet et punkt mere. Kødet skal tilbage ved punkt 4.
      Alt det bedste til dig - og god fornøjelse.
      Holger

      Svar
  7. Aage Munch

    marts 05, 2019 at 9:49 am

    Bedre ret end oksekød i rødvin og grøntsager findes næppe !!!

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 05, 2019 at 1:16 pm

      Hej Aage
      Tak for det - og sådan en oksegryde med rødvin er fantastisk!
      De bedste hilser
      Holger

      Svar
  8. elly elversøe

    november 22, 2018 at 12:39 pm

    Tak for dejlige opskrifter på vintermad i gryde - de kommer lige tilpas - når jeg er udgået for idé om hvad vi skal spise i dag og i morgen.og de er til at betale.
    m.v.h. elly e

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required