Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch med kartoffelmos. Oksekødet simrer i gryden og bliver mørt som smør.
Gullasch med kartoffelmos. En af de klassiske retter, som selvfølgelig især nydes i de mere mørke efterårs- og vinteraftener.
Der findes et utal af varianter af gullasch (eller gullash), men her er min bedste opskrift, og som jeg synes den skal være.
Jeg har anvendt en udskæring af okseinderlår, som skæres i ud tern. Men du kan sagtens også bruge andre udskæringer, herunder blandt andet en oksebov.
Der er selvfølgelig paprika i gryderetten, og her kan du jo selv tilføre mere, hvis du synes det. Eller komme lidt chili i, det gør kun gullaschen endnu mere varm i smagen.
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret/aftensmad.
Opskrift
Gullasch med kartoffelmos - bedste opskrift med billeder
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Kød og sovs
- 500 gram okseinderlår i tern
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld salt
- 100 gram champignon
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse flåede tomater
- 3 deciliter oksefond
- 0,5 teske spidskommen
- 1 teskefuld paprika en ekstra teskefuld
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos
- kartoffelmos her er min opskrift på luftig kartoffelmos
Sådan gør du
- Kom hvedemel, paprika og salt i en dyb tallerken, og vend kødet forsigtigt i det.
- Varm en stegegryde op og kom en stor klat smør i. Brun nu kødet ved en god varme, og gør det gerne ad to omgange, så det får den rigtige stegeskorpe. Læg kødet til side.
- Champignon børstes rene og deles i mindre stykker, mens den røde peberfrugt skæres i tynde strimler.
- Svits champignon og peberfrugt i lidt smør i gryden, og tilsæt derefter kødet igen.
- Hæld en dåse flåede tomater i sammen med oksefond, og stik et laurbærblade ved. Krydr med spidskommen og friskkværnet peber. Tilsæt også en ekstra teskefuld paprika.
- Kog op, læg låget på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu din gullasch simre i cirka halvanden time (90 minutter).
- Lav i mellemtiden den gode kartoffelmos.
- Smag din gullasch til med salt og peber - og eventuelt også lidt gastrik
Tilbehør
Lækkert tilbehør til gullasch er som sagt en luftig kartoffelmos, men jeg synes også du skal servere en frisk frillice salat til.
Gullash kan også serveres med ris.
Se flere gryderetter her:
Hej Joan
Du kan sagtens fryse en gullasch - det er smart, for så man eks. altid lave en dobbelt portion 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hejsa . Vil bare lige høre om din gullasch kan fryses ???