• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris

billede med Bøf Stroganoff
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
239
SHARES
FacebookMessenger239PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2017 - Udgivet: 2. november 2017

Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.

Bøf Stroganoff er blevet en klassisk og særdeles populær ret, som typisk serveres med en fløjsblød kartoffelmos eller kogte ris. Men hvad er Bøf Stroganoff, der også er kendt som Bouef Stroganov, egentlig for en ret?

Retten stammer oprindeligt fra Rusland, hvad navnet jo også nærmest afslører. Oprindelig lavet med spidser af oksemørbrad, som du også kender den populære Kong Fiddes livret. Ofte laves den dog i dag med strimler af okseinderlår som i denne opskrift.

Opskriften her er til fire personer, men rester kan sagtens gemmes til dagen efter.

Indhold
  • Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
  • Bøf Stroganoff
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Servering
  • Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?
  • Viking bøfgryde
  • Kylling stroganoff - nem opskrift
  • Ungarsk gullasch med kartoffelmos
  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • Kong Fiddes livret
  • Baronens gryderet
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med Bøf Stroganoff
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bøf Stroganoff

4.82 fra 60 stemmer
Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Russisk
Kalorier: 723
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g okseinderlår - i tynde strimler
  • 2 spsk hvedemel
  • smør - eller olie, til stegning
  • 200 g bacon - i tern
  • 250 g champignon - skåret i mindre skiver
  • 2 løg - hakket
  • 4 dl piskefløde - eller madlavningsfløde, du kan godt bruge 5 dl
  • 2 spsk paprika
  • 1 dåse tomatpasta - svarende til 140 gram
  • 1 spsk gastrik - kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle dine ingredienser klar. Pil og hak løgene, rengør champignon, hvorefter du skærer dem i skiver.
  2. Drys hvedemel op i et fad eller en stor skål, og bred de tynde strimler okseinderlår ud i fadet/skålen. Vend kødet godt rundt.
  3. Svits bacontern sprøde i en dyb pande eller sauterpande og tag dem til side i en lille skål.
  4. Svits champignon så de får en god kulør, eventuelt sammen med lidt smør eller olie. Tages til side.
  5. Så skal du have svitset kødet. Gør det ad to omgange, så fordel halvdelen i panden, og brun det godt af. Husk godt med fedtstof til stegningen. Tages til side, og så brunes den anden halvdel af kødet. Brun ikke kødet for længe, da det så nemmere bliver tørt.
  6. Til sidst tilsættes hakket løg, der hurtigt svitses med inden du kommer den første halvdel af kødet tilbage i panden sammen med bacon og champignon. Tag dog gerne lidt af både de stegte bacontern og champignon fra til pynt.
  7. Tilsæt fløde (eller madlavningsfløde) sammen med paprika og tomatpasta og rør det godt ud. Kom også gerne lidt gastrik ved. Se i videoen hvordan du laver en gastrik. Eddike eller citronsaft kan også bruges. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  8. Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 30 minutter, så kødet er mørt og lækkert. Smag til. Ønskes en mørkere sovs, kan du justere med lidt sovsekulør. Ønskes en lidt tyndere sovs, kan der tilsættes lidt vand eller fond/bouillon.

Næringsindhold

Kalorier: 723kcalKulhydrater: 22gProtein: 51gFedt: 49gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.1gKolesterol: 214mgNatrium: 2057mgKalium: 1336mgKostfibre: 4gSukker: 12gVitamin A: 2352IUVitamin C: 21mgCalcium: 127mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af Bøf Stroganoff:

strimler af oksekød vendt i hvedemel til stroganoff
champignon steges godt af til en god stroganoff
oksekød i strimler steges hurtigt af til boeuf stroganov
servering af bøf stroganoff med kartoffelmos og dampet broccoli

Servering

Bøf stroganoff en særdeles velsmagende gryderet, der kan serveres med gode ris, eksempelvis Basmati. Eller rigtig kartoffelmos. Selv foretrækker jeg kartoffelmos.

Du kan sagtens også servere en grøn salat til - og så passer et godt glas rødvin fremragende til.

Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?

Retten og navnet dukkede op i midten 1900-tallet, men man kender faktisk ikke årsagen til selve navnet. Der er dog flere bud hvem der lagde navn til gryderetten, og et af de mest sandsynlige er Alexander Grigorievich Stroganoff, men det vides altså ikke med sikkerhed.

Bøf Stroganoff er kendt verden over, men laves i mange forskellige udgaver fra land til land. Den oprindelige er som sagt med spidser af oksemørbrad, løg, creme fraiche og sennep. Altså en slags ragout med sennepssovs.

Men i dag laves den altså på mange andre måder, hvor oksekød i strimler ofte er det gennemgående sammen med løg, champignon, bacon og fløde. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Viking bøfgryde

5 fra 1 stemme
Få den populære opskrift på Viking bøfgryde, der laves med oksesauté. En nem og traditionel gryderet fra en legendarisk restaurant i Aarhus.
Gå til opskrift
Billede af Vining bøfgryde.

Kylling stroganoff - nem opskrift

4.7 fra 50 stemmer
Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Gå til opskrift
kylling stroganoff

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

4.7 fra 78 stemmer
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Gå til opskrift
billede med gullasch med kartoffelmos

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

4.8 fra 44 stemmer
Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billederesultat for bankekød og kartoffelmos

Kong Fiddes livret

4.8 fra 96 stemmer
Opskrift på Kong Fiddes livret, der er en rigtig kongelig gryderet. Kong Frederik den 9. elskede denne ret, som han ofte fik i Sønderjylland.
Gå til opskrift
Kong Fiddes livret

Baronens gryderet

5 fra 3 stemmer
Baronens gryde er en lækker gryderet, der blandt andet laves med kalvemørbrad, peberfrugt, skalotteløg og knoldselleri. Nem og hurtig at lave.
Gå til opskrift
billede med baronens gryde

FAQ

Kan man fryse Bøf Stroganoff?

Ja, det kan du sagtens. Bøf Stroganoff er særdeles fryseegnet, og fryses i en tæt beholder. Retten kan holde sig i op til 3 måneder på frost. Varm forsigtigt op.

Hvor længe kan Bøf Stroganoff holde sig?

Du kan sagtens lave en stroganoff dagen før. Den holder sig i 2-3 dage i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Bjerring Olesen

    oktober 21, 2024 at 4:01 pm

    Hejsa. Jeg har et stykke oksefilet,kan jeg bruge det til bøf stroganoff?mvh susanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 21, 2024 at 7:22 pm

      Hej Susanne
      Det kan du tro - oksefilet er fin til en stroganoff 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Joel Lemvigh Jeppsen

    september 29, 2024 at 5:37 pm

    Hvorfor kan jeg ikke se næringsindhold på retten, jeg er jo medlem.
    Venlig hilsen Joel Lemvigh jeppsen

    Svar
  3. J. G. Nielsen

    februar 22, 2024 at 5:49 pm

    Jeg savner stegte tynde baconskiver og stegte små pølser på retten ved servering.
    MVH Jørgen

    Svar
  4. Morten Ipsen

    oktober 13, 2021 at 6:06 pm

    God nem ret smager super godt

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required