Champignon er ikke alene sunde og lækre, men de tilfører også maden noget umama. Her kan du læse mere om champignon i form af lidt wiki og svampens næringsindhold.
Dette er en wiki artikel om champignon, hvor du kan læse mere om næringsindhold, indhold af umami og andre oplysninger. Jeg håber du kan lide artiklen, og du må meget gerne give den en vurdering fra 1-5 stjerner. Del også gerne din opskrift eller gode råd om champignon i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.
Champignon er en almindelig storsvamp, og er én af de mest forhandlede og spiste svampe i hele verden.
Champignon tilhører blandt andet samme art som Portobello-svampen.
Svampene vokser vildt i Danmark, men dyrkes også i væksthuse.
Champignonerne kan købes i supermarkederne hele året rundt.
Smagen af champignonerne er bedst fra omkring sensommeren til efteråret.
Champignon kan tilberedes både kolde og varme
Du kan for eksempel bruge dem i en lækker garniture, sammenkogte retter, eller i en frisk salat som fyld.
Svampene har en lækker nøddeagtig smag, og de indeholder samtidig også smagen umami, som blandt andet er i kød, hvilket også gør dem idéelle til vegetarer.
Umami, er én af de 5 grundsmage, som vi menneskers smagssans kan registrere.
De andre fire grundsmage er, sødt, surt, salt, og bittert.
”Vidste du.. At umami betyder ”velsmag” på japansk? - det er også fra Japan at ordet og betegnelsen stammer fra.”
Svampe og sundhed
Svampene indeholder store mængder protein og kostfibre, hvilket sikrer dig et stabilt blodsukker, og en langvarig mæthedsfornemmelse.
Champignoner indeholder desuden vitaminer og mineraler, som alle er vigtige for et sundt og godt helbred.
I champignon er der blandt andet B- vitamin, som er godt for dit nervesystem, hud, hår og negle, og kredsløb.
B-vitamin hjælper desuden kroppen med at omsætte proteiner og kulhydrater til energi. Champignonerne har ligeledes et højt indhold af jern .
Jern er et livsvigtigt mineral, da det indgår som en del af de røde blodlegemer, og da det hjælper ilten fra lungerne med at blive transporteret rundt og ud i kroppen.
Opbevaring
Champignoner holder sig bedst på køl, og kan holde sig op til en uge i køleskabet i egen emballage.
Næringsindhold i champignon
Mængde per 100 gram
Kalorier 28
Kulhydrat 5 gram
Kostfibre 2,2 gram
Protein 2,2 gram
Fedt 0,5 gram
Opskrifter med champignon
Din vurdering
-
Champignon