Få de bedste opskrifter med champignon, plus fakta og info. Champignoner er ikke alene sunde og lækre, men de tilfører også maden noget umami.
Champignon er en almindelig storsvamp, og er én af de mest forhandlede og spiste svampe i hele verden. Her får du de bedste opskrifter med champignon og en masse fakta om den.
Champignon tilhører blandt andet samme art som Portobello-svampen.
Svampene vokser vildt i Danmark, men dyrkes også i væksthuse.
Champignonerne kan købes i supermarkederne hele året rundt.
Smagen af champignonerne er bedst fra omkring sensommeren til efteråret.
Champignon kan tilberedes både kolde og varme
Du kan for eksempel bruge dem i en lækker garniture, sammenkogte retter, eller i en frisk salat som fyld.
Se dog denne: Må man spise rå champignon og andre svampe?
Svampene har en lækker nøddeagtig smag, og de indeholder samtidig også smagen umami, som blandt andet er i kød, hvilket også gør dem idéelle til vegetarer.
Umami, er én af de 5 grundsmage, som vi menneskers smagssans kan registrere.
De andre fire grundsmage er, sødt, surt, salt, og bittert.
”Vidste du.. At umami betyder ”velsmag” på japansk? - det er også fra Japan at ordet og betegnelsen stammer fra.”
Svampe og sundhed
Svampene indeholder store mængder protein og kostfibre, hvilket sikrer dig et stabilt blodsukker, og en langvarig mæthedsfornemmelse.
Champignoner indeholder desuden vitaminer og mineraler, som alle er vigtige for et sundt og godt helbred.
I champignon er der blandt andet B- vitamin, som er godt for dit nervesystem, hud, hår og negle, og kredsløb.
B-vitamin hjælper desuden kroppen med at omsætte proteiner og kulhydrater til energi. Champignonerne har ligeledes et højt indhold af jern .
Jern er et livsvigtigt mineral, da det indgår som en del af de røde blodlegemer, og da det hjælper ilten fra lungerne med at blive transporteret rundt og ud i kroppen.
Opbevaring
Champignoner holder sig bedst på køl, og kan holde sig op til en uge i køleskabet i egen emballage.
Næringsindhold i champignon
Mængde per 100 gram
Kalorier 28
Kulhydrat 5 gram
Kostfibre 2,2 gram
Protein 2,2 gram
Fedt 0,5 gram
Opskrifter med champignon
Her får du de bedste opskrifter med champignon, der er en populær ingrediens i mange retter.
Brug søgefeltet på Madensverden.dk og find flere opskrifter med champignon.
Din vurdering
-
Champignon
Stem her
( stemmer)
Lonni Berg
Svampe smør
150g smør
Minimum 250 g champignon
Evt kan 50g skiftes ud af andre svampe
Fremgangsmåde :
Champignon skæres i skiver og testes af på panden til de har taget pæn brun farve. Så blændes smøren og svampene sammen og puttes på køl.
Så har du en dejlig smørre pålæg til dit brød. Eller evt til din bage kartoffel.
Velbekomme