Her får du min opskrift på pasta funghi, der er en italiensk pastaret med svampe (champignon). Pastaretten er uden kød og smager super godt.
Pasta funghi er en lækker og nem pastaret fra Italien, og da funghi betyder svampe, ja så har du nok regnet ud hvad det er.
En klassisk pastaret med svampe (champignon) i en flødesovs, og retten tager ikke lang tid at lave.
Pasta med svampesauce er uden kød, men vil du alligevel gerne have lidt kød til, kan du servere den med skiver af parmaskinke.
Opskrift på pasta funghi
Pasta funghi - nem og kødfri pastaret med svampe
Ingredienser
- 250 gram champignon - i skiver
- 1 stort løg - hakket fint
- 2 fed hvidløg - i tynde skiver
- 2 spiseskefulde timian - frisk, finthakket
- 2 spiseskefulde persille - frisk, finthakket
- 4 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde hønsefond - koncentreret, fra flaske
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta - gerne spaghetti eller tagliatelle
Sådan gør du
- Champignon gøres rene og snittes i skiver.
- Varm en pande op, kom lidt olie på og steg nu champignonskiverne grundigt.
- Kom løg og hvidløg ved og lad det svitse med et halvt minuts tid.
- Tilsæt timian sammen med persille, fløde, fond og lidt friskpresset citronsaft, og skru ned for varmen. Lad din sauce til pasta funghi creme ind mens du koger pastaen.
- Kog en gryde med vand op, tilsæt salt og når vandet bulderkoger, kommes pastaen i. Kog pastaen som anvist på pakken. Er det frisk pasta er kogetiden ret kort.
- Smag din champignonsauce til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Er saucen blevet for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta funghi serveres straks med pasta på en lun tallerken, og derpå den skønne svampesauce.
Du kan med fordel servere et godt stykke ciabatta til.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: