Her får du en nem opskrift på spaghetti med rosmarin, som italienerne kalder spaghetti al rosmarino. En fantastisk pastaret til aftensmad.
Spaghetti med rosmarin er utrolig simpel pastaret, der naturligvis laves med frisk rosmarin.
Ofte er de mest simple retter også de bedste, og denne pastaret er i hvert fald både simpel og fremragende.
Det er en nem tomatsauce med rosmarin, der serveres sammen med pasta, og her vil jeg anbefale en spaghetti eller tagliatelle.
Opskrift på spaghetti med rosmarin
Ingredienser
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 3 spiseskefulde rosmarin - kun nåle, hakkes
- Lidt olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 teskefuld Maizena
- 3 spiseskefulde mælk
- salt og friskkværnet peber
- 400 gram pasta - gerne spaghetti
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Find en pande og gryde frem til din spaghetti med rosmarin.
- Panden varmes op ved middel varme, og der tilsættes en lille sjat olivenolie sammen med hvidløg og rosmarin.
- Lad det sautere 1-2 minutter, så olien tager smag af både hvidløg og rosmarin - men uden at hvidløget tager farve. Så pas med varmen!
- Hæld så en dåse hakkede tomater ved, lad det koge op og skru så ned igen. Lad tomatsaucen simre ved lav varme i ca. 20 minutter.
- Kog pasta (spaghetti) som anvist på pakken.
- Når de 20 minutter er gået, røres lidt Maizena sammen med lidt mælk, og det kommes i tomatsaucen. Rør det sammen.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Spaghetti med rosmarin anrettes nemt med den kogte pasta nederst - og ovenpå fordeles den lækre tomatsauce.
Serveres naturligvis med et godt stykke hjemmebagt ciabattabrød til.
Se også disse pastaopskrifter:

Comments
No Comments