En opskrift på lækker og bagt pasta bolognese, der nemt laves i et fad og tilberedes færdig i ovnen på 30 minutter. En god familieret.
Bagt pasta bolognese er en lækker opskrift på pasta med kødsovs i ovn, og retten er nem at lave.
Her samles hele retten i et fad, der stilles i ovnen i 30 minutter - og imens kan du så både klare opvasken og dække bord. Det er da smart.
Bagt pasta bolognese er en skøn familieret, fordi såvel børn som voksne er vilde med den. Pastaretten er mild i smagen - men alligevel så smagsmæssigt interessant, at også voksne vil vende tilbage til den igen og igen.
Opskriften på bagt pasta med kødsauce er beregnet til fire personer, og der er rigeligt. Derfor kan du anvende eventuelle rester dagen efter. Men husk at sætte madrester hurtigt på køl.
Opskrift på bagt pasta bolognese
Ingredienser
- 150 gram bacon - i tern
- 1 rødløg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket eller presset
- 400 gram hakket oksekød - ca. 10% fedt
- 3 stængler bladselleri - i små tern
- 3 gulerødder - i små tern
- 0,5 squash - i små tern
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 spiseskefulde tomatpasta
- 1 teskefuld basilikum - tørret
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 teskefuld timian - tørret
- 7 deciliter vand
- 2 bouillonterninger - hvad du har
- 2 spiseskefulde balsamico
- 1 citron - citronsaft til tilsmagning
- 350 gram pasta - pastapenne
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft. Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olie.
- Steg bacontern sprøde i en stor gryde, og tag de stegte bacontern op på et tallerken.
- Kom lidt olie i gryden, og sauter rødløg og hvidløg i et minuts tid uden det tager farve.
- Kom det hakkede oksekød ved og brun det godt af. Af hensyn til smagen i en bagt pasta bolognese er det vigtigt, at kødet brunes grundigt.
- Derefter tilsættes bladselleri, gulerødder og squash, og der steges videre et minuts tid.
- Kom så de hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, basilikum oregano, timian, vand, bouillonterning og balsamico. Lad det koge op. Vend de stegte bacontern i.
- Tilsæt så pastapenne (eller pastaskruer), rør rundt og kog et par minutter.
- Smag kødsaucen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Fordel indholdet fra gryden i fadet. Du kan fordele stykker af mozzarella på - eller rive parmesan over. Eller blot nyde pastaretten som den er.
- Bagt pasta bolognese skal have 30 minutter midt i ovnen, og imens kan du klare opvasken og dække bord.
Næringsindhold
Noter
Bagt pasta bolognese kan med fordel lige stå og trække 5-10 minutter efter at den er kommet ud af ovnen.
Den bagte pasta med kødsauce er nemlig rygende varm, og må gerne dels køles lidt af, men også samle lidt smag.
Har du noget i overskud, stilles det straks på køl og opvarmes til frokost eller aftensmad dagen efter.
Vild med pastaretter? Så se også disse:

Comments
No Comments