Spaghetti carbonara er en all time klassiker fra det italienske køkken. Den smager fantastisk og er nem og simpel at lave med få ingredienser. Denne opskrift er den originale opskrift med spaghetti, bacon og æg. En autentisk opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste spaghetti alla carbonara.
Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt.
Det er en utrolig simpel pastaret med få ingredienser og kort tilberedningstid, men samtidig smager det bare fantastisk godt.
Derfor får du her min opskrift på en nem og velsmagende carbonara, der selvfølgelig laves af spaghetti, bacon eller pancetta, æg og ost.
Opskriften er til fire personer, men du kan nemt gange den op til flere.
Det er en helt klassisk spaghetti cabonara, og en fantastisk aftensmad, som du med fordel kan servere sammen med et glas kølig hvidvin.
Opskrift på spaghetti carbonara
Ingredienser
- 200 gram pancetta - eller tørsaltet bacon i tern
- 400 gram pasta - naturligvis en tørret spaghetti
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 50 gram pecorino - revet, eller anden ost
- salt og friskkværnet peber - masser af peber
- Lidt persille - friskhakket
Sådan gør du
- Skær pancetta eller tørsaltet bacon i små tern.
- Kom pancetta eller bacon på en tør og kold pande og steg den næsten sprødt ved en middel varme. Det må ikke branke.
- Kog spaghetti al dente, der skal altså stadig være en smule bid i pastaen. Hæld lidt koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen, og lad pastaen stå i vandet et par minutter. Gem lidt af kogevandet.
- Æggeblommer og pecorino (eller anden ost) røres eller piskes sammen i en lille skål.
- Hak også persille groft, så du er klar til at servere din spaghetti carbonara straks, da den skal spises hurtigt efter den er tilberedt.
- Med en tang fisker du nu spaghettien over i panden, og det gør ikke noget at der følger lidt kogevand med. Det skal der faktisk gøre.
- Tilsæt så også ægge-og ostemassen, og rør hurtigt rundt i 10 sekunder, så du får vendt pastaen med æg og ost og den sprøde bacon eller pancetta.
- Kom så rigeligt med friskkværnet sort peber i din spaghetti carbonara.
- Anret straks på lune tallerkener, og kom parmesan og friskhakket persille over spaghettien.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Nyd i øvrigt den italienske pasta-klassiker med et stykke godt og hjemmebagt ciabattabrød til og et kold flaske hvidvin.
Så bliver det næsten ikke bedre. Og føler du dig virkelig i det italienske hjørne, kan du jo passende slutte af med en lækker Tiramisu med mascarpone.
På udkig efter andre opskrifter på Spaghetti eller pasta Carbonara?
Så se vores One pot Spaghetti Carbonara opskrift med løg og fløde.
Og hvis du elsker kylling er denne lækre Kyllinge carbonora opskrift altid et hit.
Har du brug for inspiration til din aftensmad?
Det kan være svært altid at skulle finde på noget nyt at spise til aftensmad, især i en travl hverdag med fuldtidsjob og måske børn.
Hvis du har brug for gode idéer til aftenretter, har vi hver uge sammensat en madplan til dig med gode bud på aftensmad til hele ugen. Madplanerne er tilpasset årstiden og årstidens grøntsager.
Yderligere er der altid en vegetardag og en fiskedag i madplanen og generelt er retterne både velsmagende og sunde.

Rico
Hvornår tilsætter du salt og peber? Det står ikke i fremgangsmetoden.
Kim
Hej
Det står under punkt nummer 9 🙂
Giulia Pierucci
Helst med kun pecorino romano (og ikke andre ost), svinekæber (og ikke bacon), og ikke persille. Og bland peber med pecorino og æggeblomme
Bente Schjøtt
Den var slet ikke god, selv om jeg fulgte opskriften nøje. Alt for tør og kedelig.
Mike Hecchi
Så har du kvajet dig med al respekst - Carbonara er en af de største klassikere og særdeles cremet og vædet når den laves korrekt - det tager tid at mestre koaguleringen