Spaghetti carbonara som den skal laves. Original opskrift fra Rom, hvor man laver verdens bedste spaghetti carbonara.
Spaghetti carbonara er en grundsten i det italienske køkken, og det forstår man godt.
Det er en utrolig simpel ret med få ingredienser og kort tilberedningstid, men samtidig smager det bare fantastisk godt.
Opskriften er til to personer, men du kan nemt gange den op til flere.
Opskrift på spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara opskrift på 12 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 125 gram pancetta eller tørsaltet bacon
- 250 gram frisk pasta eller tørret spaghetti
- 3 pasteuriserede hele æg
- 1 deciliter fløde
- Salt og friskkværnet peber masser af peber
- persille friskhakket
- parmesan revet
Sådan gør du
- Skær pancetta eller tørsaltet bacon i små aflange stykker.
- Kom en smule olivenolie på en teflonpande, og steg nu pancetta/bacon næsten sprødt ved middel varme.
- Kog pastaen al dente, der skal altså stadig være en smule bid i pastaen. Hæld lidt koldt vand i gryden, så du straks stopper kogningen, og lad pastaen stå i vandet et par minutter.
- Æg og fløde piskes sammen i en lille skål, og krydres med sort peber.
- Hak også persille groft, så du er klar til at servere din spaghetti carbonara straks, da den skal spises hurtigt efter den er tilberedt.
- Med en tang fisker du nu spaghettien over i panden, og det gør ikke noget at der følger lidt kogevand med.
- Tilsæt så også æggeflødemassen, og rør hurtigt rundt i 10 sekunder, så du får vendt pastaen med æg og fløde og den sprøde bacon eller pancetta.
- Kom så rigeligt med friskkværnet sort peber i.
- Anret straks på to lune tallerkener, og kom parmesan og friskhakket persille over spaghettien.
Tips
Jeg er en kylling med rå æg (salmonella), og anvender derfor pasteuriserede hele æg. Du kan selvfølgelig bruge tre almindelige æg, hvis du er til det.
Fløden kan udelades, men jeg synes den skal med, da den tilfører retten noget tyngde og mere smag. Mange restauranter bruger fløde, andre gør ikke.
Til gengæld skal der IKKE løg, hvidløg eller andre underlige ting i en spaghetti carbonara. Den skal stå så ren som muligt.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her