• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Guanciale er italiensk bacon når det er bedst

Guanciale er italiensk bacon når det er bedst

Guanciale i carbonara
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. oktober 2020 - Udgivet: 22. oktober 2020

Guanciale er bacon, som er fuld af smag. Det kommer fra grisens kæber, og kan give enhver ret det lille ekstra. Her er fakta om italienernes favorit.

Guanciale er kort sagt bacon lavet af svinekæber. Et stykke røget kød og fedt, der giver ekstra smag til for eksempel carbonara og tomatsauce-retten bucatini all’amatriciana.

De fleste kender nok pancetta, som også er bacon fra Italien. Men hvor Guanciale er en udskæring fra kæberne, er pancetta fra grisens mave.

Det gør konsistensen anderledes, smagen ditto. Guanciale har en meget mere kraftig smag, derfor behøver man heller ikke bruge så meget af den bacon.

På grund af den overvældende - gode - smag kan den også bruges som smagsgiver, når man begynder på en ret.

Smøres ind i en krydderiblanding

Et stykke Guanciale på panden giver masser af smag, hvis du steger fedtet af og derefter steger de andre ingredienser i báconfedtet.

For det er her smagen sidder: i fedtet. Men denne bacon bliver også rubbet ind i en krydderiblanding, før den skal hænge til tørre.

Salt, peber, salvie, rosmarin og hvidløg er den typiske blanding, som gnides på bacon-stykkerne, inden de tørrer i tre måneder. Denne bacon er nemlig ikke røget, kun tørsaltet.

Nu har jeg godt nok brugt ordet bacon, men det er rent faktisk selve svinekæberne, der bruges. De har så meget fedt, at man kan bruge det nøjagtigt som bacon.

Sådan bruger du Guanciale

Prøv at udskifte din danske bacon eller pancettaen med Guanciale, når du laver carbonara. Du vil helt sikkert opleve, at hele retten får mere smag.

Steg tern på panden, sæt dem til side. Steg en omelet i baconfedtet.

Tomat-pastaretten Bucatini all’amatriciana.

Skiver på pizzaen smager fremragende.

I det hele taget kan du erstatte bacon med Guanciale i alle retter.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Niels Helge Jensen

    maj 05, 2023 at 9:33 am

    Guanciale og panchetta har ALDRIG set røg

    Svar
  2. Albert

    februar 07, 2023 at 11:21 pm

    Det er 100% forkert omkring hvad guanciale er! Det er ikke kæber men snitte altså halsen det er hælder ikke røget men tørret og det giver en helt anden smag

    Svar
  3. Giacomo

    juli 28, 2022 at 1:16 pm

    guanciale er normalt ikke røget, pancetta heller ikke!

    Svar
  4. Jesper Nielsen

    januar 22, 2021 at 11:33 pm

    Hvor købes guanciale? Kan ikke finde det nogen steder.

    Svar
    • Lars

      august 04, 2022 at 1:34 pm

      Meny

      Svar
    • Steen Juul Kisbye

      januar 05, 2023 at 11:50 am

      Jeg har set det i meny, ellers er det nemt at lave, få din slagter til at skaffe svinekinder, salt og tør dem

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her